Blaženoj Djevici Mariji-Kraljici obitelji i Presvetom Trojstvu želimo neprestano i uvijek iznova, iz dana u dan, darivati vijence naših molitava, Sv. Misu, žrtve za potrebe Crkve, naših obitelji i naše domovine, u zajedništvu sa svećenicima i redovničkim zajednicama. Nebeskoj Majci predajemo na oblikovanje, odgajanje i čuvanje naše obitelji, a osobito naše svećenike i našu mladež. Zato poslušni Mariji, širimo Molitveni vijenac Kraljice obitelji (MVKO).

Kako izgleda molitveni vijenac?
Svaki molitveni vijenac sastoji se od trideset i jedne obitelji. Svaka obitelj ima jedan dan u mjesecu (svoj molitveni dan) i tada jedan član ili cijela obitelj, posti i prisustvuje sv. Misi. Molitvom, žrtvom i Euharistijom predajemo Majci Mariji svoje obitelji. U Molitveni vijenac uključeno je cijelo stablo. Svaki Molitveni vijenac ima svećenika koji određeni dan u mjesecu sa svim članovima vijenca slavi Sv. Misu s različitim nakanama: za obitelji MVKO-a, za domovinu, za svetost naših svećenika, za redovničke zajednice, i za sve pokojne svih članova Molitvenih vijenaca. Svaki molitveni vijenac ima i jednu redovnička zajednicu časnih sestara, koje nas prate svojim molitvama i žrtvom. Za naše molitvene vijence mole sestre Uršulinke iz Utrina u Zagreb, svakog 28 dana u mjesecu. Isto tako svi naši molitveni vijenci i njih uključuju u svoje molitve. Nadalje, molitveni vijenac ima ¨Mariju i Martu¨ koje brinu o duhovnim i tehničkim potrebama vijenaca. Marija je zadužena za molitveni dio, dok se Marta brine o širenju Molitvenog vijenca, novim članovima, kontaktira sa svećenikom, brine o duhovnim obnovama, hodočašćima i slično. Za Marije i Marte, duhovna obnova organizira se dva puta godišnje. Organizacijsko vijeće MVKO-a sastavljeno je od dvanaest članova, a centar MVKO-a je u Zaprešiću, D. Domjanića 1. Na godišnjicu 15. svibnja hodočastimo u Mariju Bistricu, u znak zahvalnosti za sve milosti koje nam je Gospa darovala. Blagdan Bezgrješnog Začeća BDM, 8. prosinca, je i blagdan MVKO-a. Tada sa svojim svećenicima članovi svih Molitvenih vijenaca zajedno slave Svetu Misu. Potom slijedi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom tijekom cijele noći i završava sv. Misom zornicom.

Kako molimo?
Molitvu započinjemo zazivom Duha Svetoga i molimo srcem. Tijekom dana izmolimo krunicu Božanskog Milosrđa i krunicu Blaženoj Djevici Mariji, te molitve po želji. Nastojimo postiti o kruhu i vodi, svatko prema mogućnostima, odričemo se malih stvari, kave, cigareta, televizije i sl. Toga dana obvezno sudjelujemo u misnom slavlju i sv. Pričesti, po potrebi se i ispovjedimo. To sve radimo s ljubavlju, jer time darujemo našoj Kraljici obitelji svoje obitelji da ih ona čuva odgaja i oblikuje.

Kako se oblikuje MVKO?
Kad se dobrovoljno javi 31 osoba, počinje formiranje MVKO-a. Razgovara se sa svećenikom i s jednom redovničkom zajednicom, koja nas prati molitvom i Euharistijskom žrtvom. Vijenac se sastoji od 31 latice, a u svakoj je latici upisano irne osobe koja moli. U sredini vijenca upisan je datum molitvenog dana određene osobe, svećenik i redovnička zajednica molitvenog vijenca. Vijenac je nalijepljen na karticu koju dobiva svaki molitelj odnosno obitelj. U unutrašnjosti kartice nalaze se upute o molitvi.

Prvom Sv. Misom za Molitveni vijenac Kraljice obitelji oživjelo je "SRCE MOLITVENOG VIJENCA" i Božanska ljubav iz Presvetog srca Isusova i Prečistog srca Marijina potekla je u sve molitelj e MVKO-a.

U našoj je formiran jedan molitveni vijenac. Sveta Misa se slavi svakog 18. u mjesecu. Prije Svete Mise je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu koje pripremaju i predvode članovi Molitvenog vijenca. Iza Svete Mise je sastanak u vjeronaučnoj dvorani, gdje se nakon kraće molitve, razmjene informacije i prenesu obavijesti o eventualnim potrebama članova. Svi koji žele postati članovi MVKO–a neka dođu svakog trećeg četvrtka iza Svete Mise na sastanak. Želiš li i ti, da Presveta Djevica postane i tvoje obitelji Kraljicom? Dođi i otvori joj vrata svoga srca. Kontakt: Slavica Bellian