Župna misijska skupina

U našoj župi pod vodstvom s. Ignacije već deset godina aktivno djeluje misijska skupina. Taj rad je zapažen na nadbiskupijskoj i domovinskoj razini. O djelovanju i njezinim hvalevrijednim aktivnostima više puta je pisala Radosna vijest. Ova skupina i njezin rad, uz pomoć mnogih đakovčana, na prvom je mjestu u Hrvatskoj po svom djelovanju i ustrajnom radu. Ove godine podnesen je zahtjeva da ova skupina primi plaketu grada Đakova. Čestitamo im. Uz pomoć njezinih mnogih korisnika i volontera, napose na području ĐAKOVA, najviše pomoći je poslano u Benin, gdje djeluju Marijine sestre iz Osijeka. Misijska skupina ima svoje redovite akcije prodaje kolača, maslinovih grančica, prave čestitke i ručne radove te redovito za svoje župljane i grad Đakovo postavljaju misijske izložbe za božić, Uskrs, Dan života i Misijsku nedjelju, s kojih sav prihod odlazi za potrebe misija. Oni ispraćaju, prihvaćaju i darivaju misionare. Sastaju se redovito jednom tjednom u župnom domu. Uz njih postoji i dječja misijska skupina i skupina Pjevača Betlehemske Zvijezde.


Što članovi kažu o svojoj skupini?!

Naša skupina broji 20 članova, deset odraslih i desetero djece. Svaka skupina sastaje se jednom tjedno: odrasli utorkom u 19 sati, a djeca subotom u 9 i 11 sati ( u dvije grupe).

Svrha naših susreta je organizirano pomagati misije i misionare, upoznati misijske zadatke Crkve i osobnim radom pomagati širenje kraljevstva Božjeg u svijetu , a u tu svrhu organiziramo, na razini nadbiskupije, (jednom godišnje) i Misijske seminare.

Na razini župe organiziramo četiri izložbe vlastitih rukotvorina i misijskih eksponata, a sav utržak poklanjamo misionarima.

Skupina pomaže redovno četiri misijske postaje u Beninu gdje plaćamo školovanje devetorici bogoslova u biskupiji Porto - Novo, uz to plaćamo školovanje za 45 djece od kojih je jedno u brazilu, 34 u Beninu i 10 na Solomunskim otocima.