Župno-katedralni mješoviti zbor

Glazba zauzima uzvišeno mjesto u čovjekovoj komunikaciji s Bogom. Ona je integralni i nerazdvojivi dio kršćanskog života, molitve i liturgije. Pjevanjem bolje izražavamo osjećaje nego govorom, pjesma lakše izražava ono riječi ne mogu. Pjesma nas brzo pokrene i oduševi. Pjevanje pomaže sudjelovanju u svetom činu i stvara blagdansko raspoloženje. Nema prave liturgije bez pravog liturgijskog pjevanja. U našoj katedrali na svečanim misama te nedjeljom u 10, 30 sati, najčešće pjeva mješoviti zbor. On broji oko pedeset članova koji se sastaju dva puta tjedno na svoje probe: srijedom i petkom u 19, 30 sati. Mješoviti zbor povremeno ima nastupe u župama naše nadbiskupije, pa i izvan njezinih granica, sudjeluje u svim proslavama Nadbiskupijskog karaktera. Voditelji su maestro Ivan Andrić, dirigent i maestro Vinko Sitarić, orguljaš.

Zbor mladih

Zbor mladih je svoj rad započeo 2008. godine. Susreti se održavaju u prostorijama naše župe. Zbor broji 12 članova koji uz potporu i prisutnost župnoga vikara redovito dolaze na svoje susrete i probe: jednom tjedno, subotom u 16 sati. Ovo je još jedna prilika i poticaj da mladi prepoznaju da imaju svoje mjesto u župnoj zajednici. Kakva im je budućnost, o tome sami brinu uz potporu župnika i župnog vikara. U dogledno vrijeme želja nam je da mladi svoje talente pokažu župnoj zajednici a i diljem naše nadbiskupije. Uskoro krećemo u posjet našim župama, na razna natjecanja, kako bi mladi, predstavivši se mogli ostvarivati svoje talente i osjećati se blagoslovom u svojoj župnoj zajednici.

Ostali zborovi

Dječji zbor u našoj župi redovito predvodi nedjeljno misno slavlje, u 9 sati. Nedjeljom navečer pod sv. misom u 18 (18,30) sati pjeva skupina gospođa i mladih. Zborove vodi s. Jelena. Ove mise su najviše posjećene. Proba dječjeg zbora je svake subote u 10, 00 sati, a subotom u večernjim satima na svoje probe okuplja se zbor koje čine mladi i gospođe, s početkom u 19 sati.