Druga godina emitiranja vjerske emisije "Efata - Otvori se" Radio Đakova proslavljena je 13. prosinca u Đakovu. Proslava je započela u katedrali-bazilici Sv. Petra dolaskom Betlehemskog svjetla koje su i ove godine donijeli izviđači, a dočekao ga je đakovačko-osječki nadbiskup dr. Marin Srakić. Pjesmom je večernje misno slavlje obogatila skupina Fides te je uz orgulje i liturgijsko pjevanje učinila da Treća nedjelja došašća u Đakovu bude uistinu nedjelja laetare ili Nedjelja radosti. 


Proslava je nastavljena u Hrvatskom domu kulture. Uredništvo emisije "Efata" pripremilo je uvodni program isprepleten pjesmama Gabrijela Lukača, Josipe Jurić i Maria Brkića te svjedočenjem Ive i Denisa, dvojice mladića iz zajednice Susret iz Paučja, koji su za svoju iskrenost i jednostavnost iznošenja životne priče obilježene ovisnošću zaslužili pljesak podrške na putu oporavka.

Središnji dio, koncert Fidesa, koji su nakon 22 godine rada prvi puta nastupili u Đakovu, prepunu je dvoranu podigao na noge. Izvrsnom izvedbom poznatih duhovnih i njihovih autorskih pjesama, svjedočenjem, božićnim pjesmama, plesom i stalnom podrškom oduševljene publike, Fidesi su unijeli radost i dašak blagdanskog ozračja.

Podjelom zahvalnica, zahvalom pomoćnog biskupa Đure Hranića i ostalih gostiju te zajedničkom završnom pjesmom vjerska emisija "Efata – Otvori se" ušla je u treću godinu emitiranja, a Đakovu za blagdane podarila je, drugu godinu za redom izvrstan, vrhunski glazbeno-molitveni koncert. M. Kuveždanin