Efata je duhovno informativna emisija naše župe Svih Svetih i Radio Đakova. Povijest ove emisije je kratka i mlada, no kod naših župljana, slušatelja i šire, naišla je na plodno tlo. Od samog početka emitiranja, poticaj dolazi od same direktorice Radio Đakova, Mirjane Adrić, te uz potporu župnog vikara, otvara se i mogućnost da se animira jedna ovakva emisija, koja je danas prisutna na našem radiju, o čemu govori ova današnja proslava i prvi njezin rođendan. 


Gdje, kako i kada je možete čuti? Emisija ide uživo, svakog četvrtka od 19 do 20 sati, na frekvenciji 100, 2 Mhz radio Đakova. Prva emisija je ostvarena 08. studenoga 2007 godine, gdje od tada bilježimo i njezin početak, početak njezine povijesti.

Efata je originalan naslov, koji daje potpun smisao emisiji i istovremeno daje naslutiti govor zašto ona u eter ide baš četvrtkom. Govor je jednostavan ali tako znakovit i živ: govori o međusobnom davanju jednoga drugome; davanje Boga čovjeku, što je Isus za svoga života činio za svoje učenike, prilikom posljednje večere, danas za svakog čovjeka naše svakidašnjice: pružio djelo svoje beskrajne ljubavi i dao sebe sama kao pravi Bog i pravi čovjek, da čovjek ima život.

Urednici emisije: Ivana Trbuk, Tihomir Bilešić, Josipa Jurić i vlč. Stjepan Šumanovac.

Našim prvim suradnicima na samim počecima emisije "Efata", koji su kroz godinu dana dali svoj veliki obol i bili urednici ove emisije izričemo im veliko Hvala!!!

Sama emisija je koncipirana na ideji, a što joj je i cilj, da sve slušatelje pripravi na slavljenje Dana Gospodnjega (Nedjelje). Emisiju kroz godinu dana razmišljanjima obogaćuje biblijska skupina naše župe. Emisija je namijenjena svim ljudima dobre volje: napose za naše obitelji, stare i nemoćne, za mlade..jednom riječju za sve. Tako da emisija ovakvoga sadržaja na svome angažmanu može zahvaliti svima onima koji ju i dan danas podupiru; hvala vam dragi naši slušatelji!!!