Riječima: „Slavimo Boga pjesmom!“ pozivani su Đakovčani i stanovnici ostalih mjesta Đakovačko-osječke nadbiskupije da u nedjelju, 19. prosinca, zajednički proslave treću obljetnicu emitiranja vjerske emisije Radio Đakova i đakovačke župe Svih svetih - „Efata – Otvori se!“. Proslava je započela večernjim euharistijskim slavljem u đakovačkoj prvostolnici, a nastavljena je vrlo posjećenim meditativno-glazbenim programom u đakovačkom Domu kulture. Koncert su otvorili članovi Dječjeg zbora župe Šid, iz susjedne Srijemske biskupije, a urednice emisije posjetitelje su u kratkom pregledu prisjetile brojnih gostiju, sugovornika i tema koje su obogatile emisiju kroz proteklu godinu.

Glazbeni dio programa nastavljen je nastupom Josipe Jurić, jedne od urednica emisije, koja je, na oduševljenje publike, uz glazbenu pratnju bogoslova Marija Brkića izvela pjesmu „Zdravo Djevice“. Skupina kreativnih studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu izvela je vrlo upečatljiv scenski prikaz pod nazivom „Stvaranje“, koji su brojni posjetitelji nagradili gromoglasnim pljeskom, a poneki i suzama, a kreativnost mladih teologa izvođenjem autorske pjesme potvrdio je bogoslov Mario Brkić.

Uslijedio je nastup glavnih gostiju večeri –  jednog od najmlađih, a ujedno i jednog od najpopularnijih bendova na hrvatskoj duhovnoj sceni – skupine Emanuel, koji su došli iz Velike Gorice, iz župe Bl. Alojzija Stepinca, pobjednika Uskrsfesta 2009. godine. Upravo je nastup Emanuela dignuo na noge brojne posjetitelje i užario im dlanove, dok su uglas pjesmom slavili Gospodina, što je i bio cilj ove proslave. Koncert je završio riječima zahvale i obraćanjem direktorice Radio Đakova, gospođe Mirjane Adrić i župnika župe Svih svetih, Tomislava Ćorluke, te izlaskom svih sudionika koncerta na pozornicu i zajedničkim izvođenjem pjesme „O divna Djevice“.

Vjerska emisija "Efata - Otvori se!" svakoga četvrtka od 19 sati na frekvenciji 100,2 MHZ Radio Đakova  donosi promišljanje o nedjeljnom evanđelju te uz prikladne goste pripravlja slušatelje za nadolazeći Dan Gospodnji. Emisija prati i izvještava o vjerskim događanjima u župi, Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i cijeloj Domovini, a odabirom glazbe slušateljima nastoji približiti popularnu duhovnu glazbu. Urednice emisije: Martina Kuveždanin, Josipa Jurić i Marija Lasić, ističu kako im je ova emisija postala dio života i da se vesele što će i nadalje tekstovima, meditacijama, promišljanjima i dobrom glazbom Božju Riječ pronositi do svih slušatelja diljem Slavonije, ali i Hrvatske i svijeta, koji emisiju mogu slušati i putem interneta. A. Banović