EFATA

"Efata - Otvori se!"vjerska je emisija, koja se od 8.studenog 2007.g. emitirala svakoga četvrtka, a sada od 5.listopada 2014. emitira svake nedjelje od 20.00 do 21.00 sat na frekvencijama Radio Đakova na 100.2 i 87.6 MHZ. Efata je dobila novo uredništvo koje čine: Darija Hostić, Suzana Vujinović, Irena Mihaljević, Maja Troha, Stjepan Matezović i vlč. Davor Senjan.

Darija Hostić, r. Pernar, rođena je u Đakovu 11.3.1982. g. Trenutno pripada župi Svih svetih, gdje je proteklih godina vodila župnu katehezu, te plesnu skupinu.     

Diplomirala je na KBF-u u Đakovu, te trenutno radi u osnovnoj školi u Babinoj Gredi i u osnovnoj školi u Gundincima.U slobodno vrijeme se bavi kreativnim radom ponajviše u Centru Amadea kao volonter.

Irena Mihaljević, r.Ivkić, rođena 4.kolovoza 1990.godine u Brčkom, BIH. Inače živi u Đakovu. Diplomirala je 13.listopada 2014. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu ovdje u Đakovu. Članica je Ženske vokalne skupine Đakovčanke. Irena je godinama u župi vrlo aktivna u župnoj katehezi, dugi niz je tajnica na tečaju priprave za brak, animator za mlade i brojne druge aktivnosti.

Suzana Vujinović rođena je 6. 9.1988. U Đakovu. Završila je Učiteljski fakultet u Osijeku. Radi kao pomoćnik u nastavi učeniku s teškoćama u Osijeku. U župi Svih svetih djeluje na raznim područjima, od čega ističemo volontiranje u Amadei i dopisništvo za župu Svih svetih u Đakovu. Suzana je zadužena za tehnički dio u emisiji.

Maja Troha, r. Pažin,  rođena je 8.4.1987. g.  u Požegi. Rodom je iz Jakšića, no prije 2 godine udala se u Đakovo, tako da sada živi u Đakovu . Završila je Katoličko bogoslovni fakultet u Đakovu.  Aktivna je u župi Svih svetih na raznim područjima, od kateheze do Pokreta fokolora.

Davor Senjan rođen je 30. 8. 1989. g. Dolazi iz Jarmine.  29. 6. 2014. zaređen je za svećenika. Od sredine kolovoza obnaša službu župnog vikara u Đakovu, župi Svih svetih.  Uz mnoge aktivnosti kojima se bavi u župi, uvijek pronađe vremena i za našu emisiju sa pokojim korisnim savjetom.

Stjepan Matezović rođen je 25. rujna 1991. godine u Splitu. Dolazi iz župe Pohođenja BDM u Vrbici, točnije iz filijale Mrzović. Trenutno je u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu kao bogoslov 5. godine i student na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Uz redoviti bogoslovski život, hobi mu je zborsko pjevanje, koje nastoji njegovati i razvijati u različitim zborovima.

Maja Troha

„Efata – Otvori se“ – vjerska emisija đakovačke župe Svih svetih i Radio Đakova, velikim je koncertom 20. studenoga proslavila četvrtu godišnjicu emitiranja, čime je ujedno okončana i humanitarna akcija župe i radija „Darujmo od srca majkama i djeci“, namijenjena kućama Obitelji svetog Josipa, otvorenima inicijativom patera Marka Glogovića, a u kojima utočište i pomoć pronalaze trudne djevojke koje su odlučile roditi, samohrane majke i djeca. Sama akcija je zamišljena na način da traje tjedan dana, ali s obzirom da dobar odaziv i pozitivne reakcije, akcija se nastavila tijekom tri tjedna. Prikupljeno je 16.390 kuna, koje je direktorica Radio Đakova Mirjana Adrić uručila Nevenki Šoštarić, tajnici Udruge za nerođeni život „Betlehem“, koja se brine za kuće Obitelji sv. Josipa.

Više...

Riječima: „Slavimo Boga pjesmom!“ pozivani su Đakovčani i stanovnici ostalih mjesta Đakovačko-osječke nadbiskupije da u nedjelju, 19. prosinca, zajednički proslave treću obljetnicu emitiranja vjerske emisije Radio Đakova i đakovačke župe Svih svetih - „Efata – Otvori se!“. Proslava je započela večernjim euharistijskim slavljem u đakovačkoj prvostolnici, a nastavljena je vrlo posjećenim meditativno-glazbenim programom u đakovačkom Domu kulture. Koncert su otvorili članovi Dječjeg zbora župe Šid, iz susjedne Srijemske biskupije, a urednice emisije posjetitelje su u kratkom pregledu prisjetile brojnih gostiju, sugovornika i tema koje su obogatile emisiju kroz proteklu godinu.

Više...


U programu Radio Đakova, u četvrtak 12. kolovoza gost vjerske emisije „Efata – Otvori se!“ bio je župni vikar đakovačke župe Svih Svetih, vlč. Krešimir Jukić, koji se, zbog premještaja na novu službu župnika u Vrbici, tom prilikom oprostio od slušatelja i župljana. Vlč. Jukić rekao je da je u  Đakovu planirao biti barem deset godina, a odlazak je prokomentirao u svom prepoznatljivom stilu: „Bože, što sam nesretan!“ No, pojasnio je da nije nesretan zbog mjesta gdje ide, jer mu je Vrbica poznata, već zbog napuštanja Đakova u kojemu se osjećao jako lijepo.  „Sve ovisi s koliko entuzijazma živite svoj poziv i što vam on znači“ pisalo je u životopisu i pozdravnom govoru vlč. Jukića na ovoj web-stranici pri njegovu dolasku, a na pitanje što mu znači njegov poziv i s koliko ga entuzijazma živi rekao je da uživa u svakoj svojoj službi jer čovjeku bude onako kako si napravi,  stoga  vjeruje kako ni iz Vrbice neće htjeti otići kao što sada ne bi išao iz Đakova.

Više...


Slušatelji Radio Đakova, 4. ožujka zajedno sa uredništvom vjerske emisije „Efata – Otvori se!“ proslavili su emitiranje jubilarne 100. emisije. Svjesna da postoje emisije puno duljeg staža, no ipak ponosna na svoju ustrajnost, ekipa je odlučila skromno obilježiti  jubilarno emitiranje te je uz klasičnu pripremu za nadolazeću 3. korizmenu nedjelju, pozvala goste te primila čestitke suradnika.

Više...