ĐAKOVO (TU) –  Učenici 2. b i 3. b razreda OŠ „Vladimir Nazor“, Đakovo izradili su crteže šarenih cvjetića i leptira koji su, u suradnji sa s. Meri Gotovac i volonterima Zajednice „Milosrdni Samarijanac“, poklonjeni starijima i nemoćnima te korisnicima Centra Amadea u  Đakovu.

Učenici su uz veliku volju, motivaciju i radost bojali, ukrašavali i izrađivali cvjetiće znajući da će na taj način razveseliti starije osobe koje su ponekad usamljene prije blagdana i za Uskrs. Mali znak pažnje i darivanje starijim osobama postala je tradicija koju ćemo nastaviti.

„Bili stariji ili mlađi, veselimo se zajedno kreativnoj igri bojanja i crtanja te slatkim uskrsnim darovima. Zbog novonastale situacije s koronavirusom izostao je posjet starijim osobama, no prigodan dar nije“, istaknuli su volonteri, a cvjetiće su korisnicima Centra Amadea darovale učiteljice Jasminka Troha i Suzana Vujinović. Bilo je to iznenađenje koje je izazvalo puno emocija, osmijehe i potaknulo je korisnike na radost i pozitivno razmišljanje.

„Cilj akcije bio je da izrada cvjetića bude vedra, vesela i razigrana aktivnost koja će djecu podsjetiti na važnost pomaganja i poštovanja starijih, a starije osobe znat će da netko na njih misli i raduje se njihovoj sreći. Svojim vlastitim rukama učenici su napravili pravo remek-djelo! Šareni cvjetići i sve što su učenici izradili, radili su s velikom ljubavlju“, ističu učiteljice Jasmina i Suzana. Tiskovni ured