ĐAKOVO (TU) – U subotu 30. ožujka 2019. održan je već tradicionalni Križni put obitelji Đakovačkog dekanata, u kojemu je sudjelovalo stotinjak vjernika iz više župa Dekanata. Križni put započeo je uvodnom molitvom u đakovačkoj katedrali, koju je predvodio vlč. Tomislav Ćorluka, župnik đakovačke Župe Svih svetih.

Hodočasnici su potom krenuli prema Dragotinu, u svetište Gospe Žalosne. Putem uz pjesmu i molitvu, izmjenjivali su se nositelji križa. Završnu molitvu u samom svetištu predvodio je preč. Josip Ivešić, dekan Đakovačkog dekanata i župnik đakovačke Župe Dobroga Pastira.

„Mnogi govore o ljubavi, daju joj raznolika tumačenja i šaroliko je opisuju, ali dok joj žele orisati istinski smisao, ostaju nedorečeni. Kriste, hvala Ti što si životom posvjedočio da je istinska ljubav ona koja ne pozna granice u darivanju. Hvala Ti za dar ljubavi kojom unatoč vlastite nedorečenosti uspijevamo čovjeku do sebe izreći da ga volimo. Uči nas pravoj ljubavi; Ti koji si sama ljubav. Bili ti ovi naši koraci s tvojim križem znakom ljubavi. Primi, preobrazi, učini da budemo ljubav za druge“, rekao je među ostalim u molitvi preč. Ivešić, zahvaljujući svima koji su se odazvali na ovaj trosatni molitveni hod. Josip Kazalicki