ĐAKOVO (TU) - Đakovački volonteri uživali plodove Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. Vođeni ciljevima Nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži da se mlade u župnim zajednicama okupi i pripremi da budu aktivni u provođenju programa SHKM, u Župi Svih svetih u Đakovu okupilo se oko stotinjak mladih pod nazivom „Volonteri SHKM u Vukovaru“.

U želji da im pokaže zahvalnost za njihov trud u pripravi i za vrijeme susreta, kao i za druge njihove zajedničke aktivnosti u župi, kao sto su Dan bolesnika, sudjelovanje u obredima Velikog četvrtka, vođenje Dječjeg ljeta, prodajna akcija kolača, Druženje s mladima iz Palestine, Sirije i Jordana za vrijeme Međunarodnog kampa mladih fokolara u Hrvatskoj i drugo, župa ih je htjela nagraditi odlaskom na more. Njih dvadesetak pošlo je sa članovima župnoj dječjeg zbora i s ministrantima u Zaton, njih 50-ak u Šibenik, dok jedan dio njih, članova Frame Đakovo, 18. kolovoza odlazi na duhovno-rekreativni tjedan na Brač.

Zajednički boravak mladih, svakodnevna euharistija i radionice, odlazak na kupanje i večernji zabavni programi pomogli su mladima da se dublje povežu i bolje upoznaju.  Tek nakon takvog iskustva  mogli su istinski doživjeti ljepotu zajedništva te tako 'ubrati plodove' SHKM-a, istaknula je s. Meri, koja je boravila s mladima u Šibeniku. Tiskovni ured