KALENDAR

Utorak, 5. rujna:        Spomendan svete Terezije iz Kalkute, redovnice.

Četvrtak, 7. rujna:     Spomendan svetog Marka Križevčanina, prezbitera i mučenika.

Petak, 8. rujna:         Blagdan Rođenja BDM – Mala Gospa.

HODOČAŠĆE U ALJMAŠ I IVANOVCE

U subotu, 16. rujna naš dekanat hodočasti u Aljmaš. Cijena puta je 40 kn. Polazak je u 7 sati ispred katedrale. U subotu 30. rujna hodočastimo u Ivanovce kod Valpova – na slavlje blagoslova i polaganja kamena temeljca za 2. Šenštatsko svetište u Hrvatskoj. U 15 sati sv. Misu predvodi nadbiskup u miru Marin. Polazak je u 9 sati ispred DVD-a. Za hodočašća se možete prijaviti u župnom uredu.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

U subotu 2. rujna, u 17 sati, u župnoj dvorani je počeo tečaj priprave za brak. Danas je drugi dan, još se možete uključiti. Tečaj je obavezan za one osobe koje namjeravaju u dogledno vrijeme u crkvi sklopiti sakrament ženidbe. Posljednji tečaj je u studenom. Obavijest o tečaju imate na oglasnoj ploči.

BUDROVAČKO BRDO

Šenštatska obitelj obilježit će 15. obljetnicu postavljanja slike Majke Triput Divne u kapelici Svete Klare na Budrovačkom brdu svetom misom u četvrtak, 7. rujna u 17 sati, te tamo pozivaju sve članove, primatelje Gospe Hodočasnice i sve vjernike.

BRAČNI VIKEND

U petak 29. rujna u 20 sati u Betaniji (kod Sestara sv. Križa) počinje bračni vikend. Za vikend se možete prijaviti i dobiti potrebne obavijesti u župnom uredu.

MOLITVENO SLAVLJENIČKI SUSRET

Svake subote od 19.30 do 21.00 u crkvi Svih svetih župni Slavljenički tim Izrael organizira molitveno-slavljenički susret s euharistijskih klanjanjem. Pozivamo sve mlade i one koji to žele umjesto izlaska i tulumarenja po gradu na ovaj susret.

SAMOSTANSKA CRKVA

Od 4. rujna, radnim danom, u samostanskoj crkvi su jutarnje svete mise u 6.30 sati.

SMOTRA KLAPA

U subotu, 9. rujna u 19.30 ispred katedrale je Druga smotra pjevačkih klapa: U srcu te nosim. U nedjelju 10. rujna te će klape pjevati na svetoj misi u 10.30 u katedrali.

ORATORIJ

U nedjelju, 10. rujna u 15 sati u dvorani Florentini u organizaciji Mjesnog bratstva FSR-a, u godini 150. Obljetnice dolaska Milosrdnig sestara sv. Križa u Đakovo, održat će se Oratorij svetog Križa. Tema susreta je: Učiteljica evanđeoske malenosti.s. Ulrika Franciska Nisch.