Sudionici projektaĐAKOVO (TU) – „Od ovisnosti do slobode“ naziv je projektnog tjedna koji je održan od 2. do 5. svibnja u Đakovu, a čiji su sudionici učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda i nekoliko članova Franjevačke mladeži iz Đakova. Projekt čija je nositeljica s. Gabrijela Tea Damjanović proizašao je iz berlinske organizacije Socio Movens koja teži potaknuti mlade ljude na pomaganje drugima i na osvješćivanje o problemima u društvu.

, u pratnji ravnatelja Gimnazije fra Klaudija Milohanovića, Jakoba Ohma, Stefana Oeldemanna i Raphaela Herbersa iz Socio Movensa te s. Gabrijele posjetili su 2. svibnja Nadbiskupski dom u Đakovu, gdje ih je primio nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić, kojemu su predstavili svoj projekt.

Tema ovog projektnog tjedna bila je ovisnost o alkoholu, drogi i internetu, koje su veliki problem kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Sudionici projekta također su posjetili terapijsku zajednicu Ne-ovisnost u Vrbici te kuću zajednice Cenacolo u Šarengradu. Osim toga, imali su priliku čuti stručna predavanja na temu navedenih ovisnosti i biti aktivni sudionici brojnih diskusija i radova u grupama. Matea Gazilj