ĐAKOVO (TU) - U Nadbiskupskom ordinarijatu u Đakovu, 9. svibnja 2017. nadbiskupa đakovačko-osječkog, mons. dr. Đuru Hranića, posjetio je anglikanski biskup iz Amerike, dr. Ray Sutton, koji je ovih dana u službenom posjetu Protestantske reformirane kršćanske crkve u Republici Hrvatskoj. U posjet nadbiskupu došao je u pratnji biskupa Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH dr. Jasmina Milića, koji je ujedno i upravitelj Protestantskih reformiranih župa u Tordincima i Osijeku.

Uz spomenute biskupe, susretu je nazočio i dr. sc. Antun Japundžić, voditelj i koordinator Ureda za promicanje ekumenizma u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Kao povjerenik Anglikanske crkve Sjeverne Amerike za ekumenske odnose, biskup Sutton je u zajedničkom razgovoru nadbiskupa Hranića upoznao sa svojim ekumenskim djelovanjem i nastojanjima koja njihova crkva čini u Americi. U nastavku razgovora nadbiskup Hranić se osvrnuo na postojeću situaciju i ekumenska nastojanja, posebice na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Na susretu su biskupi također dotaknuli i probleme i poteškoće u ekumenskom dijalogu s kojima se susreću u svome djelovanju te izrazili želju za nastojanjem oko suradnje. Nakon posjeta nadbiskupu Hraniću, biskupi su se, u pratnji dr. Japundžića, uputili u razgledavanje đakovačke katedrale. Dario Hrga