altNa terasi Centra „Amadea“ Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, u nedjelju, 9. lipnja održana je smotra dječjih zborova „Zlatna harfa“ Đakovačke regije, a sudjelovali su zborovi Đakovačkog i Velikokopaničkog dekanata. Domaćin smotre bila je đakovačka župa Svih Svetih, a ovogodišnje geslo susreta „Prosvjetli moju vjeru!“ Na smotri su sudjelovali dječji zborovi s članovima od 1. do 8 razreda te svojim župnicima i voditeljima iz 7 župa: Koritne (filijala župe Semeljci), Strizivojne, Vrbice, Gundinaca, Kuševca i Đakova (župe Svih svetih i Dobri Pastir).

altSusret je započeo službom riječi koju je predvodio dekan đakovačkog dekanata, preč. Josip Ivešić, župnik đakovačke župe Dobrog Pastira, a potom je svaki zbor nastupio je s dvije skladbe na temu ovogodišnje Zlatne harfe. Za drugu skladbu omogućena je veća sloboda i kreativnost u okviru zadane teme što je pridonijelo bogatijem doživljaju sadržaja i glazbe. Na samom kraju, kada su se izredale sve pjevačke skupine, nastupio je petogodišnji dječak, Ivan Cigić, koji je svojim lijepim i sigurnim glasom izmamio veliki pljesak prisutne publike.

Riječ zahvale malim sudionicima i njihovim voditeljima uputio je dekan Ivešić, a potom je voditeljica smotre i koordinator „Zlatne harfe“ Đaaltkovačke regije, s. Jelena Kovačević izrekla zahvalu djeci, voditeljima i svećenicima s naglaskom na većoj koordinaciji pri izboru pjesama, kako bi se ostalo vjerno zadanoj temi „Zlatne harfe“.

Za sudjelovanje te lijepo i skladno pjevanje, župnik domaćin, preč. Tomislav Ćorluka nagradio je sudionike, a i sve prisutne, sladoledom, a Milosrdne sestre sv. Križa sokovima. Nakon kratke pauze i okrijepe započeo je zabavni program kojeg je pripremila s. Meri Gotovac u suradnji s volonterima Centra "Amadea." Podijeljeni po skupinama, kroz ples i igru, altsudionici zborova međusobno su se zbližili, a gromki smijeh i poklici odzvanjali su terasom Centra. s. Meri Gotovac/s. Jelena Kovačević