altTradicionalni susret s korisnicima Doma za starije osobe u Đakovu, održan je i ove godine na liturgijski spomen Gospe Lurdske, u ponedjeljak 11. veljače. Središnja točka susreta bilo je misno slavlje s dojmljivim obredom dijeljenja sakramenta Bolesničkog pomazanja. Liturgijskom dijelu slavlja predsjedali su mons. Bože Radoš i vlč. Tomislav Radišić, redoviti duhovnici korisnika Doma, uz asistenciju dvojice bogoslova. Svoju homiliju mons. Radoš je utemeljio na Poruci pape Bendikta XVI. za ovogodišnji 21. svjetski dan bolesnika pod motom "Idi pa i ti čini tako".

altŽivjeti ljubav prema Bogu i prema bližnjemu temelj je zdravoga života u punini, rekao je mons. Radoš te upozorio da je bez poznavanja Boga, teško upoznati bližnjega. U liku dobrog Samarijanca prepoznatljiv je sam Gospodin Isus, koji uprisutnjuje Očevu ljubav sve do danas, među nama ranjenima grijehom. No, Bog ima ulja da nas pridigne, zacijeli nam rane pokazujući nam tako svoju blizinu, rekao je propovjednik i naglasio: „Otac se pun milosrđa priginje  nad ponor ljudske patnje, izlijevajući p  Sinu na nas ulje utjehe i vino nade, šaljući  i nas da i mi tako činimo jedni drugima“.  

Za glazbenu pratnju liturgijskog slavlja pobrinula se s. Cecilija Slivnjak, a  za pobožnost  Majci Božjoj Lurdskoj kao uvod u slavlje s. Karmela Dominković. Slavlju je uz korisnike  Doma nazočilo nekoliko redovnica i članova Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda bl. M. M. Terezije Scherer, koji su nakon završnog blagoslova korisnike pozdravili i obradovali skromnim znakom pažnje. s. Karmela Dominković