altPrigodnom izložbom koja je započela nastupom dječjeg zbora učenika 1. i 3. razreda OŠ I. G. Kovačića iz Đakova, pod vodstvom s. Jelene Kovačević, u đakovačkoj župi Svih svetih 9. siječnja proslavljen je Dan života. Svečanost je svojim nastupom upotpunio učenik 3. b razreda iste škole, Lovro Klepo, koji je izveo prigodni monolog. U sljedećoj izvedbi su učenici 3. b upriličili igrokaz «Hrabro srce male Maje», u dramatizaciji njihove razrednice, Anđelke Blažević. Njihov nastup je nedavno nagrađen na natjecanju učenika «Lidrano» upućivanjem na županijsko natjecanje. Izložba je postavljena u organizaciji Misijske i Obiteljske skupine. Uz izvedeni dramski nastup, prikazala je likovne i literarne radove polaznika dječjih vrtića «Zvrk», «Sunčev sjaj - Nazaret» i «Dječjeg vrtića Đakovo», te osnovnoškolaca đakovačkih OŠ V. Nazora i OŠ I. G. Kovačića, kao i polaznika programa «Sunčane kućice - Sunčice» Centra Amadea u Đakovu. Svoje rukotvorine ponudile su na prodaju članice Misijske skupine, a sav prihod od prodaje radova i ostalih predmeta namijenjen je za pomoć misijama.

 

altOvogodišnja poruka slavlja bila je «Vjernost Bogu i životu!». Uvodnim slovom obratila se voditeljica Obiteljske skupine, Božena Kelava koja se, između ostaloga, osvrnula na pravo roditelja na izbor najboljeg odgoja za svoju djecu koji «nije odgoj koji se trenutačno nameće u našim školama pod tzv. Zdravstvenim odgojem». Poslala je poruku «Pustimo djecu da budu djeca!», naglasivši kako djeca nikako ne bi trebala prerano odrasti.  Nazočnima se obratio i župnik, preč. Tomislav Ćorluka, koji je ovom prigodom, uz Dan života, s posebnom radošću iznio podatak kako je u župi u 2012. godini zabilježen prirodni prirast od 35-ero djece, odnosno obavljeno je 35 obreda krštenja više nego obreda sahrana.

 

altVoditeljica Misijske skupine i nadbiskupijska animatorica misija, s. Ignacija Ribinski, je naglasila kako se u đakovački Misijski ured svakoga dana, sa svih strana, javlja sve više dobrih ljudi koji su voljni pomoći misije. To je znak da je rad ovoga ureda prepoznatljiv i u širim razmjerima. Naglasila je kako su članovi dječje Misijske skupine, kao Pjevači betlehemske zvijezde tijekom svojega pohoda u domovima svojih sugrađana u Đakovu, ali i u susjednoj Župi u Piškorevcima prikupili iznos od 10.000,00 kuna za pomoć svojim vršnjacima u dalekim zemljama i fond «Djeca pomažu djeci». Za sav trud nagrađeni su ovom prigodom darovima koje je poslao misionar, don Danko Litrić iz Ruande - svakom malom misionaru uručena je slika od palminog lišća koju su za njih izradili mladi u toj dalekoj afričkoj zemlji. Sanja Rogoz-Šola