altU prosincu 2003. se u našoj Župi počela okupljati Molitvena zajednica, karizmatskog usmjerenja, "Milosrdni Isus" koja ima susrete svake nedjelje u 15 sati u župnoj dvorani. Vode je laici uz duhovnu asistenciju našega župnika, vlč. Tomislava Ćorluke. Zajednica je otvorenog tipa, ima dvadesetak stalnih članova i puno onih koji dođu povremeno. Moli se na različite nakane, najviše za zdravlje teških bolesnika. Vrlo je naglašena socijalna dimenzija pomoći te je zajednica imala više akcija i pružala materijalnu pomoć potrebitima. Molitva zajednice se sastoji od duhovnih pjesama, Riječi Božje, refleksija na Riječ Božju, krunice Milosrdnog Isusa, molitve srca, zahvale Bogu, molitve za domovinu…

Proslavu svoje 9. obljetnice djelovanja u našoj Župi zajednica je upriličila 25. studenoga u prepunoj župnoj dvorani. Uz 30-tak članova, zajednica je ovom prigodom okupila i mnoge goste, predstavnike živih vjerničkih krugova koji djeluju u našoj Župi. Nakon pozdrava župnika Ćorluke koji je naglasio važnost molitve u svakodnevnom životu i kako upravo na taj dan, blagdan Krista Kralja svega stvorenja, završava jedna, a počinje druga liturgijska godina koja je proglašena Godinom vjere, prikazana je projekcija „Terapijski učinak molitve i meditacije“. Projekcijom, koju je obrazlagao župnik, je istaknut značaj potrebe za molitvom i njezino djelovanje na onoga koji moli, jer ona pomaže riješiti svaki problem na koji nailazimo. Najnovija istraživanja provedena na američkom Duke sveučilištu pokazuju da ljudi koji vjeruju, žive po svojoj vjeri, idu u crkvu i mole se, žive u prosjeku sedam godina duže od onih koji uopće ne idu u crkvu.

altU ime zajednice-domaćina nazočnima se obratila gospođa Marina Kovač. Ona je posvjedočila svoje iskustvo radosnog i plodonosnog djelovanja u zajednici čije molitve su usmjerene upravo Milosrdnom Isusu koji je moliteljima već uslišio mnoge nakane.

Između pjesama, koje je s radošću izvodio novookupljeni zbor članova molitvene zajednice «Stado malo» i drugih župljana, napose mladih, nazočnima su se predstavili «izaslanici» Pastoralnog i Ekonomskog vijeća naše župe, Josipa Hrehorović i Petar Barberić, koji su ukratko obrazložili zadaću ovih najvažnijih tijela naše župe.

Nakon njih su predstavnici živih vjerničkih krugova uz nekoliko pozdravnih riječi čestitali obljetnicu Molitvenoj zajednici «Milosrdnog Isusa» te prikazali ulogu i djelovanje svoje skupine u Župi. Tako se predstavila najprije Biblijska skupina, potom skupina čitača, pjevača, ministranata, Molitvena zajednica «Dva srca», Schönstattska obitelj, Živa krunica, «Djelo Marijino», Hrvatska zajednica bračnih susreta, Molitvena zajednica «Stado malo», Zajednica mladih za volonterstvo i ljubav prema bližnjemu «Milosrdni Samarijanac», Obiteljska i Misijska skupina, Zajednica «Vjera i svijetlo», Injigo - Ignacijanske duhovne vježbe, Info skupina, živa krunica i Molitveni vijenac Kraljice obitelji. Svečanosti su, uz župnika Ćorluku i župnoga vikara, vlč. Josipa  Levakovića, prisustvovala i dvojica prethodnih župnika naše Župe, preč. Ivan Janeš i mons. dr. Antun Čečatka koji je u njihovo ime također pozdravio nazočne. Slavlje je završilo zakuskom za sve nazočne koju su priredili članovi zajednice Milosrdni Isus.

Ovim svečanim susretom su članovi Molitvene zajednice «Milosrdnog Isusa» potaknuli članove ostalih živih vjerničkih krugova na još bolju suradnju i djelovanje te zajedništvo u Bogu pod okriljem naše Župe. Sanja Rogoz-Šola