altU župama Đakovačko-osječke nadbiskupije, 16. rujna obilježena je Katehetska nedjelja. Cilj Katehetske nedjelje bio je vjeroučenicima i njihovim roditeljima naglasiti važnost nedjeljnog euharistijskog slavlja i župne kateheze, upisa školskog vjeronauka i traženja vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama te isticanje važnosti cjelovitog vjerskog odgoja, osobito u svjetlu Godine vjere. U katedrali Sv. Petra misu je predvodio župnik đakovačke župe Svih svetih, preč. Tomislav Ćorluka.

Župnik je blagoslovio školske torbe prvašima te pojasnio da izraz kateheza označava sveukupno nastojanje crkve da ljude učini Kristovim učenicima. Mnogobrojni vjeroučenici, uz pomoć vjeroučiteljica i kateheta, molili su  zajedno sa svojim roditeljima, prosvjetnim djelatnicima i vjernicima, kako bi predstojeća školska godina bila što radosnija i plodonosnija.

S kim se družiš takav postaješ, a oni koji se druže s Isusom postaju bolji, rekao je, između ostalog, župnik Ćorluka te nastavio: "Treba se ugledati na Isusa. Pozvani smo nasljedovati Isusa u vjeri i ljubavi, predanju i vršenju volje Božje. Želimo li doista nasljedovati Isusa, onda pođimo njegovim putem s uvjerenjem da je to jedini put našega spasenja. Usmjerimo svoj pogled prema križu i gledajmo u križ, jer u njemu ćemo sresti ljubav koja će nam pomoći da u životu činimo samo dobra djela, po kojima će naša vjera biti živa."

Papa Benedikt XVI. najavio je ovu godinu proglasiti Godinom vjere, naglasio je župnik, jer Crkva treba novi polet kako bi svijet upoznao ljepotu evanđelja koje daje život. Teodor Horvat