altU prostorijama dnevnog boravka Centra Amadea, tradicionalno, svakog prvog petka u mjesecu korisnici imaju priliku sudjelovati na svečanoj misi, a prije toga i mogućnost za susret s Bogom u sakramentu svete ispovijedi. Tako je bilo i 7. rujna, a prisustvovali su mlađi i nešto stariji korisnici Amadee, redovnice sv. Križa i dragi gosti iz  Budrovaca. Misu je slavio vlč. Tomislav Radišić, svećenik u miru.


Na početku mise, vlč. Radišić se obratio prisutnim vjernicima te ih srdačno pozdravio, rekavši kako mu je osobito drago što je svakog prvog petka altprisutno sve više vjernika, a primijetio je da su ovoga puta tu i djeca, korisnici programa Centra.

U svojoj homilij, posvećenoj svećeniku u mučeniku sv. Marku Križevčaninu, vlč. Radišić je naglasio: "Svi smo mi mučenici. Trebamo prihvatiti svoj križ kao znak spasenja. Ne samo da moramo strpljivo nositi svoj križ nego i pomagati drugima." Zatim je podsjetio na Gospodinove riječi naglasivši: "Ni kap hladne vode koju pružimo žednome neće ostati nenaplaćena, a to nam treba biti poticaj da pomažemo druge."
alt
Prisutni korisnici Centra pozorno su slušali, a potom i razmislili jesu li od bližnjih očekivali ono što može dati samo dobri Bog. Istina je da smo u životu mnogo toga prošli, mnogo doživjeli, ali na vjeru u Isusa Krista nikada nismo zaboravili, istaknuli su korisnici Amadee nakon mise i pobožnosti. Teodor Horvat