Đakovačka župa Svih svetih i ove se godine uključila u akciju MIVA (Misijska vozila), koju treću godinu zaredom organiziraju Papinska misijska djela. Tako se u nedjelju 22. srpnja molilo za zagovor svetog Kristofora, zaštitnika putnika, a nakon misa u đakovačkoj prvostolnici i samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova blagoslovljeni su parkirani automobili. Vjernici su se rado odazvali pozivu da svojim novčanim prilogom, koliko tko može, podrže ovu akciju.

„Ova nedjelja okuplja nas u zajedničkoj molitvi upućenoj našem Nebeskom Ocu, koji nas po zagovoru sv. Kristofora čuva u svim vožnjama i na svim našim životnim putovima. Tijekom blagoslova vozila župljani su dobili naljepnice za automobile s likom sv. Kristofora, a dobrovoljni prilog koji daju u zahvalu za sretno prijeđene kilometre ide za akciju Misijska vozila“, kaže župnik preč. Tomislav Ćorluka, ističući kako su misionarima u zemljama Trećeg svijeta potrebna prijevozna sredstva kako bi mogli obavljati misijsko poslanje i time spašavati živote – vratiti zdravlje, lakše doći do svojih vjernika, prevesti hranu, građevni materijal, učitelje, katehete i liječnike. Zato se našim misionarima, među kojima ima i onih iz Hrvatske, pokušava pomoći pri nabavci vozila. Rezultat prošlogodišnje akcije na području Hrvatske kupnja je pet prijeko potrebnih vozila. 

Organizacija MIVA nastala je 22. ožujka 1927. u  Kölnu, a idejni pokretač bio je Paul Schulte, poznat kao „leteći pater“. Njegov je najbolji prijatelj, p. Otto Fuhrmann, umro od malarije, misionareći u Namibiji. Do bolnice su ga vozili cijeli tjedan te još pet dana nosili na ramena, ali stigao je prekasno i sljedeći dan umro. To je ražalostilo njegovog prijatelja te je počeo tražiti darovatelje za kupnju misijskih vozila po Europi. Inicijativa je naišla na odaziv te se nije gasila niti tijekom 2. svjetskog rata. A. Banović