Na ulazu u đakovačko naselje Vila 1 u Ulici kralja Stjepana Držislava postavljen je ispred kuće obitelji Karajko masivni križ s korpusom, a u petak, 22. lipnja blagoslovio ga je župnik đakovačke župe Svih svetih, preč. Tomislav Ćorluka. Jedini je to vjerski znak u cijeloj četvrti podignut na inicijativu obitelji Karajko.  Mijo Karajko sve je radove, od betonskoga postolja i nosača do raspela, obavio uz pomoć kuma te susjeda.

"Naša je kuća na samom ulazu na Vilu i mi smo u obitelji zbog brojnih nesreća, što su ih prošli žitelji ulice prijašnjih godina, osjetili potrebu postaviti ovakav križ. To je zapravo i završetak inicijative našeg pokojnoga susjeda Grge, koji je poput još pet osoba iz ulice, sa samo 30-ak kuća, iznenada umro u srednjim godinama", rekao je Mijin sin Želimir Karajko. Stariji žitelji s Vile 1 spominju križ koji se nekad nalazio na drugome kraju današnje ulice, prije 30 godina i početka izgradnje prvih kuća.

Župnik Ćorluka podržao je ovu inicijativu "Već se više puta pokazala potreba da se u ovom dijelu grada smjesti neki sveti znak; bilo kapelica, bilo križ. Kao što jednome mjestu ili gradu crkva uvijek daje dušu i fotogeničnost, tako je za svako naselje dobro da se u njemu nađe neki sveti znak. Križ je simbol Kristove ljubavi prema čovjeku, te nas potiče na velikodušnost i opraštanje mrziteljima. On ne želi nikoga izazivati ili provocirati, nego povezivati. U njemu nam je spasenje i život", rekao je vlč. Ćorluka.

Nakon molitve i blagoslova koji je pjesmom pratila Molitvena zajednica mladih Stado malo, podno raspela su zapaljene prve svijeće, a ljudi prolazeći zastaju, u čudu promatraju križ te potiho mole. D. Geošić/M. Kuveždanin