S. Jacinta Petrović, misionarka iz Benina, koja je prije 9 godina u đakovačkoj prvostolnici primila misijsko poslanje, 20. svibnja nazočila je večernjem misnom slavlju u katedrali, te je zajedno sa s. Adeline Houffon, domorotkinjom iz Benina, pozdravila i zahvalila okupljenim Đakovčanima za školovanje 213 djece i 17 bogoslova u toj afričkoj zemlji.

Glavna sestra u Zajednici kuće odgoja u mjestu Malanloui, 68-godišnja misionarka Petrović, sa 44-godišnjim stažem u Družbi Marijinih sestara, prisjetila se primanja misijskog križa u đakovačkoj katedrali te rekla: "Rado navraćam u Đakovo s posebnim sjećanjem na sve događaje te s poštovanjem i ljubavlju prema vama. Zahvaljujući vašem zalaganju, molitvi, žrtvi i materijalnim doprinosima Benin polako korača prema naprijed. Brinete za one koji su najpotrebniji, za djecu potrebnu školskog obrazovanja. Zahvaljujući vašoj požrtvovnosti mnoga djeca danas su u školskim klupama. Neki će uskoro završiti osnovnu, a neki srednju školu". S. Jacinta posebno je zahvalila s. Ignaciji Ribinski, animatorici župnih misijskih skupina Đakovačko-osječke nadbiskupije. "S. Ignacija spaja dva kontinenta, a ne samo dvije države", rekla je misionarka i poručila:  "Dragi prijatelji, sve što činite nije kap u moru, to je ocean ljubavi koji se izlijeva iz Hrvatske u Benin. Hvala i neka Vas Gospodin blagoslovi." Zahvalnost je na hrvatskom jeziku iskazala i s. Adeline, 28-godišnja redovnica Družbe Marijinih sestara iz Savalona u Biskupiji Dass. S. Adeline će u Osijeku, u kući Družbe Marijinih sestara u dvorcu Pejačević, boraviti tijekom godine dana kako bi naučila hrvatski i bila u mogućnosti posredovati u komunikaciji za potrebe misijskih djela.

Uz župnika đakovačke župe Svih svetih, preč. Tomislava Ćorluku, s. Jacintu pozdravili su i mali suradnici misija ove župe. Čast pozdraviti misionarke imala je Sara Samardžić. S Beninom smo posebno povezani preko vas, misionarki Benina, i to nas raduje jer u Africi nalazimo mjesto gdje slijevamo svoja odricanja, moleći Boga da blagoslovi rad misionara i narod Benina, rekla je Sara te s. Jacinti, zajedno sa svojim prijateljima, darovala prikupljeni novac za školovanje djece. No, uz novac s. Jacinta primila je i "obvezujući dar za sestre, kandidatice, novakinje, svećenike i bogoslove u Beninu", kako je naglasila predstavnica malih suradnika misija. Taj "obvezujući dar" je krunica, međusobna molitvena veza suradnika misija u Đakovu i misionara u Beninu. "Djeci za koju brinete šaljimo križiće te vas molimo - prenesete puno pozdrava našim prijateljima u Beninu", rekla je Sara uz pljesak okupljenih vjernika u đakovačkoj katedrali. M. Kuveždanin