Obavijesti za dva nadolazeća tjedna pratite u novom listiću. Uzmite po jedan primjerak u svaku obitelj i svojim bližnjim, jer donosi važne informacije za korizmu u koju uskoro ulazimo Podrobnije oglase za svaku nedjelju čitajte, s rasporedom misnih nakana, na oglasnoj ploči, te web i facebook stranicama naše župe.

1. KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA –  Danas, na 8. NEDJELJU „KROZ GODINU“,  raspored misa je redovit. Budimo svi u ovim danima molitelji za mir u Ukrajini i svijetu, te odvojimo vremena za pohod Presvetom u “maloj crkvi”.

Nakon svake mise pozivamo prvopričesnike i krizmenike, drugu šk. djecu i njihove obitelji, te vas vjernike koji možete i želite da na izlazu uzmete Caritasovu kutijicu za korizmenu akciju odricanja za Srijemsku biskupiju i njezin Caritas, tj. za solidarnu pomoć manjem broju katolika dijaspore u njihovim potrebama. Odričući se nečega tijekom korizme svoj prilog stavljamo u kutijicu, koju donosimo u katedralu na Veliki četvrtak.

Također nakon današnjih misa udruga sv. Vinka s drugim župnim skupinama upriličuje prodajnu akciju kolača za uskrsnu akciju potrebitima. Hvala župljankama koje su darovale kolače, te svima vama koji ćete njihovom kupnjom podržati akciju.

U srijedu 2. 3. je ČISTA SRIJEDA ili PEPELNICA. Početak korizme. Dan strogog posta i nemrsa. Dan molitve za mir u Ukrajini i diljem svijeta. Sv. mise s obredom pepeljenja su u katedrali po blagdanskom rasporedu: u 7,30 h, zatim u 9 h i biskupska u 18 h. Prigodne pobožnosti prije misa bit će u znaku molitve za mir u Ukrajini, a milostinja na svim misama i darovi u uredu idu za akciju Caritasa za potrebite u toj ratu izloženoj zemlji.

Prvopričesnici Nazorove škole umjesto kateheze toga dana dolaze na misu u 9 h, a potičemo ostale prvopričesnike i školsku djecu, te učenike 1. razreda SŠ i druge srednjoškolce da dođu na jednu od sv. misa.

Iste večeri u 20,15 h u katedrali je služba riječi s pepeljenjem za krizmenike 2. razreda SŠ i njihove roditelje. Mogu im se pridružiti drugi mladi i odrasli. Krizmenici nakon toga imaju kraći dogovor za predstavljanje.

Petak, 4. 3. – Prvi korizmeni petak i prvi petak u mjesecu. Redovita je prilika za sv. ispovijed. Započinjemo pobožnost križnoga puta u 17,30 h, nakon kojega slijedi sv. misa s homilijom, ovoga petka vlč. dr. Ivice Raguža. Milostinja u korizmene petke ide za karitativne projekte župe. Tako će biti u sve korizmene petke.

Nedjeljom neće biti križnoga puta za djecu, jer su pozvana na nedjeljnu misu u 9 h, a oko ovoga termina sada je redovita misa. Njoj će u korizmene nedjelje prethoditi pobožnost Milosrđu Božjem. Tijekom korizme će biti posebne prigode križnoga puta za djecu, obitelji i sve vjernike, kako vam je istaknuto na ploči i stranicama.

Subota, 5. 3. – Prva subota u mjesecu kao dan molitve za duhovna zvanja. Krunica je u 17,30 h, a potom sv. misa. Pobožnost i pjevanje animiraju Sestre sv. Križa. Pozivamo napose članove molitvene mreže za zvanja, Žive krunice i drugih molitvenih zajednica.

Nedjelja, 6. 3. – 1. KORIZMENA NEDJELJA. Prva nedjelja u mjesecu s molitvom za zvanja – najava mlade mise u župi vlč. Nikole Klemena, đakona. Sv. mise su redovito. (Prethodno najavljeno predstavljanje krizmenika pomiče se na 2. korizmenu nedjelju).

2. SUSRETI SINODALNOGA SAVJETOVANJA kojem smo kao članovi Crkve pozvani dati svoj doprinos nastavljaju se: u četvrtak u 19,30 h za članove vijeća, čitače i polaznike biblijskoga susreta koji nisu do sada sudjelovali, a u petak u 19,30 h za članove svih molitvenih zajednica koje se okupljaju u župi.

3. ŽUPNA KATEHEZA – Poziv na jedan katehetski susret za učenike 4., 5. i 6. razreda OŠ u korizmi, te napose na redovitost u katehezi 1. razredu SŠ nalazi se u novom listiću.

4. NOVI MINISTRANTI - Pozivamo i dalje dječake od 4. razreda da se pridruže ministrantima. Nakon suglasnosti roditelja mogu se prijaviti u tjednu nakon večernjih misa ili sljedeće nedjelje nakon misa župniku ili kapelanu.

5. NAJAVA DOGAĐANJA U KORIZMI za posebni križni put za djecu i roditelje, zatim duhovnu obnovu za sve župljane čitajte u novom listiću.

6. KORIZMENA KAMPANJA INICIJATIVE „40 DANA ZA ŽIVOT“ počinje na Pepelnicu u parku, blizu Doma zdravlja. Zaziv Duha Svetoga i blagoslov za molitelje je toga dana u 16 h. Vrijedno pokorničko djelo u korizmi za svakoga od nas može biti odvajanje vremena za ovu molitvu.

7. DOPRINOSI ZA ŽUPU - Hvala svim župljanima, tako i novopridruženima, koji su u posljednje vrijeme kao svjesni katolici otvorili “župnu knjižicu” i podmirili svoje obveze prema župi svjedočeći zajedništvo u njoj i brigu za njezin redoviti život. Hvala i za svaki drugi dar za djela apostolata, misija i Caritasa.

8. KATOLIČKI TISAK – Svesrdno preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali jedini katolički tjednik Glas Koncila i druge katoličke tiskovine. Poželjno je da u svaki dom uđe neka vjerska tiskovina.