Obavijesti za dane pred nama pratite u zadnjem listiću, koji ste uzeli prošlih nedjelja. Podrobnije oglase za ovu nedjelju čitajte, s rasporedom misnih nakana, na oglasnoj ploči, te web i facebook stranicama naše župe.

1. KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA –  Danas, na 7. NEDJELJU „KROZ GODINU“, raspored misa je redovit.

U utorak, 22. 2. slavimo blagdan Katedre sv. Petra, apostola, zaštitnika naše prvostolnice. Nekima je manje poznato da uz svetkovinu sv. Petra i Pavla (29. 6.), liturgijski kalendar još dva puta godišnje donosi slavlja sv. Petra. K tome, ukoliko je neka crkva ili katedrala - radi posebnoga značenja - počašćena naslovom “manje bazilike”, kako je to i naša katedrala, u dekretu proglašenja tim časnim naslovom ističe se poziv da se ovaj blagdan u njoj doličnije slavi. Zato je lijepo da svi koji možemo toga dana nazočimo večernjoj misi u 18 h. Nakon večernje mise će biti klanjanje pred Presvetim na nakane Crkve i njezinih pastira, napose Svetoga Oca i biskupa, te za uspjeh Sinode. Uz trajno klanjanje u “maloj crkvi” želja nam je jednom mjesečno imati klanjanje i u katedrali.

U nedjelju, 27. 2. – na 8. NEDJELJU „KROZ GODINU“ – raspored misa je redovit. Toga će dana nakon nedjeljnih misa biti podjela Caritasovih kutijica svim prvopričesnicima i krizmenicima, drugoj šk. djeci i njihovim obiteljima, te vama vjernicima za korizmenu akciju odricanja za Srijemsku biskupiju i njezin Caritas, tj. za pomoć biskupu Fabijanu i manjem broju katolika dijaspore u njihovim potrebama i projektima. Oni žive u nezavidnijoj situaciji, puno je starih i potrebitih, pa im pokažimo solidarnost. Caritasove kutijice donijet ćemo, kako predviđa liturgija, na Veliki četvrtak prije Mise Večere Gospodnje.

Istoga dana tj. sljedeće nedjelje udruga sv. Vinka u suradnji s drugim župnim skupinama upriličuje prodajnu akciju kolača za uskrsnu akciju potrebitima o kojima skrbimo, njih barem 150 domaćinstava. Hvala članicama župnih skupina koje će se uključiti doprinosom kolača, te svima vama vašom kupnjom i darom. Domaćice ne moraju sljedeće nedjelje peći kolače, nego zasladiti ukućane ovim putem, a dati podršku akciji.

2. KATEHEZA se u tjednu nastavlja, radi potreba prvopričesničke priprave i približavnja sakramentalnih slavlja, za učenike 3. razreda OŠ u redovitim terminima. Učenici 2. razreda OŠ i oba krizmenička godišta nemaju susreta. Pjevanje za šk. djecu je subotom u 11 h.

Pozivamo dječake od 4. razreda nadalje da se pridruže ministrantima. Nakon suglasnosti roditelja mogu se prijaviti u tjednu nakon večernjih misa župniku ili kapelanu ili na susretu u subotu u 17 h.

3. SUSRETI SINODALNOGA SAVJETOVANJA na koje smo kao župa pozvani bit će ovoga tjedna po rasporedu, koji imate na oglasnoj ploči i drugim mjestima, te koji je proslijeđen usmeno voditeljima i mobilnim putem. Potičemo članove ekonosmkoga vijeća i pastoralnoga koji nisu bili na svom susretu, zatim čitače i bibličare, članove udruge sv. Vinka, te Djela Marijina i Šenštatskoga pokreta da dođu na svoj susret.

Biblijski susret nastavlja se redovito ove srijede u 19 h. Susreti molitvenih zajednica nastavljaju se u redovitim terminima. Pjevanje zbora Santo održava se subotom nakon večernje mise.

4. DRUGE OBAVIJESTI – Letci o upoznavanju Franjevačkoga svjetovnoga reda za odrasle vjernike koji se eventualno žele pridružiti nalazi se na stoliću; takoćer letak s predstavljanjem nove knjige o bl. Alojziju Stepincu po povoljnoj cijeni s narudžbenicom.

5. KATOLIČKI TISAK – Svesrdno preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali jedini katolički tjednik Glas Koncila i druge katoličke tiskovine. Poželjno je da u svaki dom uđe neka vjerska tiskovina.