Obavijesti za dane pred nama pratite u zadnjem listiću, koji ste uzeli prošle nedjelje. Ukoliko niste, uzmite ga svakako za svoju obitelj i bližnje na stoliću, čitajte i po njemu se ravnajte, kako biste bili u tijeku s događajima i praksom u župi.  Podrobnije oglase za svaku nedjelju čitajte, s rasporedom misnih nakana, na oglasnoj ploči, te web i facebook stranicama naše župe.

1. KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA –  Danas na 6. NEDJELJU „KROZ GODINU“ – u Godini obitelji na tragu Papine pobudnice „Radost ljubavi“ obilježava se Dan braka. Čestitamo supružnicima potičući da u zajedničkoj molitvi i nekom gestom potvrde svoje sakramentalno zajedništvo i mole za osnaženje bračne ljubavi.

Sutra-u ponedjeljak, 14. 2. slavi se sv. Valentin, svećenik i mučenik. To je tradicionalno posebni dan molitve za dobro zdravlja, braka i obitelji u našoj župi. Sv. mise su po svagdanjem rasporedu, te prigoda za osobnu i zajedničku molitvu pred kipom sv. Valentina koji će biti izložen u katedrali. Krunicu prije večernje mise predmoli Zajednica bračnih susreta, a potom misu u 18 h predvodi vlč. Josip Ivešić, župnik susjedne župe Dobroga Pastira, a uz nju će biti posebni blagoslov za sve bolesne.

Kako smo najavili, svi koji imate potreba u zagovor sv. Valentinu dati mise za svoje obitelji ili bolesne u njima ili svom okruženju, možete to učiniti u uredu još sutra tijekom radnoga vremena s naznakom da biste sutra navečer željeli sudjelovati na večernjoj misi, kada će biti spomenute vaše nakane. Tako sutra navečer neće biti pokojničkih nakana, nego isključivo za vaše obitelji i bolesnike u njima ili za koje želite moliti

U srijedu, 16. 2. je redoviti mjesečni dan štovanja bl. Majke Marije Terezije Scherer s pobožnošću i večernjom misom u katedrali. Pozivamo članove FSR-a i štovatelje Blaženice. Sve odrasle vjernike od 35 do 55 godina koji žele upoznati Franjevački svjetovni red i eventualno se istome pridružiti pozivamo na susret nakon večernje mise u dvoranu župe. Možda ima bivših Framaša i drugih vjernika, koji ugledanjem u sv. Franju, žele produbljivati svoj kršćanski hod, pa ih pozivamo.

U nedjelju, 20. 2. – na 7. NEDJELJU „KROZ GODINU“ – raspored misa je redovit.

2. KATEHEZA se u tjednu nastavlja redovito za prvopričesnička godišta; također i za oba krizmenička godišta 1. i 2. razreda SŠ u terminima 1. polugodišta.

Pozivamo krizmenike da budu redovitiji na susretima i nedjeljnoj misi, pogotovo 1. razred SŠ. Određeni broj je izabrao Framu ili katehezu, a bili su tek jedan-dva puta. Podsjećamo: krizmenička priprava obvezatno traje dvije godine i potrebno je u njoj redovito sudjelovati. Zato molimo da roditelji i krizmenici o tome više povedu računa, da bi na jesen nesmetano nastavili istu u 2. razredu SŠ. Pjevanje za šk. djecu je subotom u 11 h.

3. DRUGI SUSRETI Susret župnoga pastoralnoga vijeća bit će ovoga petka, 18. 2. u 19,30 h. Molimo sve članove da planiraju sudjelovanje. Na ovom susretu bit će upriličen razgovor na temu sinodalnoga procesa u kojem smo pozvani sudjelovati. O istome će se nastavljati razgovori na drugim susretima u sljedećem razdoblju.

Biblijski susret za mlade i odrasle nastavlja se redovito ove srijede u 19 h. Pjevanje zbora Santo održava se subotom nakon večernje mise. Susreti molitvenih zajednica nastavljaju se nakon sutrašnjega slavlja sv. Valentina po dogovoru sa župnikom.

4. SUDJELOVANJE U ŽIVOTU ŽUPE – Da u bitnome žive zajedništvo Crkve u jednoj župi, logično je onda da svako katoličko domaćinstvo, obiteljsko ili starije dobi, na njezinu području župe, ostvaruje temeljno - da je prijavljeno u župu, pristupa sakramentima, prima blagoslov, posjeduje “župnu knjižicu”, sudjeluje u doprinosima. Začudno je da znatan broj, pa i poodavno nastanjenih u Đakovu, to bitno ne posjeduje, a što biva vidljivim kada se u ured dolazi za pojedine potrebe istih. Česti su zahtjevi kakvih sve usluga, a zapostavljanje temeljnih vjerničkih dužnosti i odgovornosti.

Hvala onima koji su se tome priključili u posljednje vrijeme i otvorili svoju „župnu knjižicu“, evidentirali se u „župnu kartoteku“ itd. Preporučujemo da to u sljedećem razdoblju učine drugi, ukoliko nisu do sada, napose obitelji prvopričesnika, krizmenika, budućih krštenika i mladenaca itd.

5. ZAŠTITA ZDRAVLJA – S obzirom na još uvijek pojačano širenje epidemije u nas, tako i u našem gradu, molimo vas da se svakako i svi pridržavamo poznatih mjera za naša vjernička okupljanja: obvezatnoga nošenja maske u katedrali i župnim prostorima i držanje razmaka, te liturgijskih gesta – pričešćivanja svih na ruke i nepružanja znaka mira. I time svjedočimo svoju kršćansku ljubav i odgovornost!

6. KATOLIČKI TISAK – Preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali jedini katolički tjednik Glas Koncila i druge katoličke tiskovine.