Obavijesti za dane pred nama pratite u novom listiću. Uzmite ga svakako za svoju obitelj i bližnje na stoliću, čitajte i po njemu se ravnajte. Primjetno je da nemali broj župljana to ne čini, pa nisu u tijeku s događajima i praksom u župi.  Podrobnije oglase za svaku nedjelju čitajte, s rasporedom misnih nakana, na oglasnoj ploči, te web i facebook stranicama naše župe.

1. KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA –  Danas – na 5. NEDJELJU „KROZ GODINU“ – s Crkvom u Hrvata slavimo Dan života. Poruku naših biskupa uz ovaj dan čitajmo u katoličkim glasilima i portalima. Kako je prva nedjelja u mjesecu, molimo za duhovna zvanja.

U tjednu ističemo osobite spomene: u četvrtak, 10. 2. bl. Alojzije Stepinac, biskup i mučenik; u petak, 11. 2. BDM Gospa Lurdska i Dan bolesnika. Rado se okupljajmo na pobožnosti i večernju misu tijekom devetnice Gospi Lurdskoj; barem se pridružimo posljednja tri dana. Podsjećamo članove molitvenih zajednica i drugih skupina na raspored predmoljenja krunice u tim danima.

Dođimo u četvrtak svečanije proslaviti našega bl. Alojzija, kada će na večernjoj misi u katedrali biti izložene njegove relikvije, koje kao dragu baštinu posjeduje naše nadbiskupijsko sjedište. Večernju misu toga dana predvodi vlč. dr. Ivica Raguž.

Također se svi koji možemo saberimo na svečanijoj pobožnosti i večernjoj misi u petak na Gospu Lurdsku. Na kraju mise će biti posebna povjera Gospi svih bolesnih na tijelu i duši, kao i prošnje za prestanak sadašnje zaraze. (Toga dana ove godine neće biti podjela bolesničkoga pomazanja, kako se običavalo zadnjih godina, nego u povoljnije i toplije vrijeme, što ćemo najaviti u listiću).

U nedjelju, 13. 2. – na 6. NEDJELJU „KROZ GODINU“ – u Godini obitelji na tragu Papine pobudnice „Radost ljubavi“ obilježava se Dan braka.

2. MISNE NAKANE ZA SV. VALENTINA - Svi koji imate potreba dati mise za svoje obitelji ili bolesnike za sv. Valentina, kojega osobito častimo kod nas, možete to učiniti u uredu tijekom sljedećega tjedna s naznakom da biste na Svečev blagdan željeli sudjelovati na večernjoj misi, kada će biti spomenute vase nakane. Tako te večeri neće biti pokojničkih nakana, nego isključivo za vaše obitelji i bolesnike u njima ili za koje želite moliti

3. KATEHEZA se u tjednu nastavlja redovito za prvopričesnička godišta; također ovoga tjedna nastavljaju krizmenici 1. i 2. razreda SŠ u terminima 1. polugodišta. Kroz sljedeća dva tjedna krizmenici oba godišta dolaze na susrete u svojim terminima, s time da imaju pauzu u tjednu kada budu šk. praznici (od 21. do 25. 2.).

Za očekivati je da svi koji su imali izostanaka u 1. polugodištu ili se kasnije uključili isto nadoknade izborom svagdanjih pobožnosti i misa, te javljanjem svećenicima. Pogotovo to vrijedi za 2. razred SŠ, koji ulaze u bližu pripravu za krizmu i slijedi uskoro predstavljanje krizmenika. Također molimo da na prvi susret vjeroučiteljima donesu svoju knjižicu „Moje nedjelje“ s evidencijama misa, te 20 kn za dobivenu brošuru „Što vjerujem“ za krizmeničku pripravu. Ukoliko je nisu uzeli, neka to učine na susretu.

Pjevanje za šk. djecu je subotom u 11 h; susret ministranata po dogovoru i najavi.

4. DRUGI SUSRETI - Biblijski susret za mlade i odrasle nastavlja se ove srijede, 9. 2. u 19 h. Pjevanje zbora Santo održava se subotom nakon večernje mise.

Susret članova udruge sv. Vinka bit će ovoga utorka nakon večernje mise; susret Djela Marijina je ovoga petka nakon večernje mise; susreti molitvenih zajednica nastavljaju se nakon devetnice Gospi Lurdskoj i slavlja sv. Valentina po dogovoru sa župnikom. Svjedočanstvo je vjerničkoga zajedništva da molitvene zajednice u ovakvim danima, kada se u župi sve poziva na molitveno zajedništvo, u istome ponajprije sudjeluju, a ne da izdvojeno mole u nekoj dvorani i

Podsjećamo zaručnike koji planiraju vjenčanje ove godine na tečaj koji počinje sutra-u ponedjeljak 7. 2. u 19,30 h u Metodovoj dvorani Svećeničkog doma (ulaz iz Pavićeve ulice), radi većeg broja sudionika i korone. Sljedeći turnus je u ožujku o.g.

5. DRUGE OBAVIJESTI - O upisu misnih nakana i budućoj praksi od travnja za spomene više pokojnika u večernjim misama radnih dana, zatim o uzdržavanju župe i potrebi posjedovanja “župne knjižice” i u uredu “župnoga kartona”, nakanama “Žive krunice” itd. podrobnije čitajte u listiću.

6. ZAŠTITA ZDRAVLJA – S obzirom na učestalo širenje epidemije u posljenje vrijeme, tako i u našem gradu, ponovno vas molimo da se svakako i svi pridržavamo poznatih mjera za naša vjernička okupljanja: obvezatnoga nošenja maske u katedrali i župnim prostorima i držanje razmaka, te liturgijskih gesta – pričešćivanja svih na ruke i nepružanja znaka mira. I time svjedočimo svoju kršćansku ljubav i odgovornost!

7. KATOLIČKI TISAK – Preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali jedini katolički tjednik Glas Koncila i druge katoličke tiskovine.