Obavijesti za dane pred nama pratite u zadnjem listiću. Uzmite ga svakako za svoju obitelj i bližnje na stoliću, ukoliko to niste učinili prošlih nedjelja, da biste bili informirani. Podrobnije ih za svaku nedjelju imamo, s rasporedom misnih nakana, na oglasnoj ploči, te web i facebook stranicama naše župe.

1. KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA – raspored bogoslužja u katedrali u radne dane i nedjeljom je uobičajen.

U srijedu, 2. 2. je blagdan PRIKAZANJA GOSPODINOVA ili SVIJEĆNICA (pučki Marinje). To je ujedno Dan posvećenoga života i imendan nadbiskupa u miru Marina. Blagdanske mise s blagoslovom svijeća bit će u katedrali po blagdanskom rasporedu (dogovorenom s Ordinarijatom): dopodne u 7,30 h i u 9 h, te svečana biskupska večernja misa u 18 h. Posebno sve pozivamo na večernju misu. Pod njom će biti obilježen i Dan posvećenoga života. Ponavljamo: blagoslov svijeća će biti pod svim misama, a središnja je večernja misa; ponesimo svijeće za blagoslov sa zaštitom. Inače, ovakav blagdanski raspored misa ubuduće će biti na blagdane i svetkovine koje padnu u tjednu.

Blagdanom Svijećnice ulazimo u devetnicu Gospi Lurdskoj. Dođimo na krunicu u 17,30 h, koju zaključujemo litanijama Gospi Lurdskoj i sv. misom. Svi koji možemo budimo molitelji za sve bolesnike sa zajedničkom nakanom za prestanak sadašnje epidemije. Sve članove molitvenih zajednica i katoličkih pokreta pozivamo na devetnicu Gospi Lurdskoj i za predmoljenje krunice pojedinih večeri po rasporedu koji se nalazi na oglasnoj ploči i stranicima župe te je većini voditelja dostavljen. To nadomiješta njihove susrete u ova dva tjedna.

U četvrtak, 3. 2. slavimo sv. Blaža, biskupa i mučenika s tradicionalnim blagoslovom grla uz svagdanje mise; na prvi petak je uobičajena prilika za ispovijed, pobožnosti i mise; na prvu subotu, 5. 2. sve uključene u mrežu molitelja za duhovna zvanja, pozivamo na krunicu i večernju misu, kada osobito molimo za svećenička i redovnička zvanja. Pobožnost i misu animiraju bogoslovi.

U nedjelju, 6. 2. – na 5. NEDJELJU „KROZ GODINU“ – s Crkvom u Hrvata obilježit ćemo „Dan života“. Kako je prva nedjelja u mjesecu, molimo za duhovna zvanja.

2. KATEHEZA se u tjednu nastavlja za oba prvopričesnička godišta – 2. i 3. razred OŠ. U subotu je pjevanje za školsku djecu u 11 h.

Krizmenici 2. razreda SŠ nastavljaju s pripravom ovoga četvrtak, 3. veljače obvezatnim zajedničkim susretom u katedrali u 20,15 h. Potom s njima i učenicima 1. razreda SŠ nastavljamo s katehezom po skupinama nakon sljedeć nedjelje, 6. veljače o.g. Za očekivati je da do tada svi koji su imali izostanke ili se kasnije uključili isto nadoknade poznatim načinom. Pogotovo to vrijedi za 2. razred SŠ, koji ulaze u bližu pripravu za krizmu.

3. SUSRETI Najavljeni susret pastoralnog vijeća za sutra, 31.1., odgađa se do sredine veljače. Susret čitača je u utorak, 1. 2. u 19 h i bilo bi dobro da, kolikogod je moguće, svi dođu na susret. Pjevanje zbora Santo održava se subotom nakon večernje mise.

Drugi susreti u župi nastavljat će se postupno i u dogovoru sa župnikom. Tim više što je ponovno povećano širenje korone u gradu.

Podsjećamo zaručnike koji planiraju vjenčanje ove godine na tečaj u veljači – početak u ponedjeljak 7.2. u 19:30 u Metodovoj dvorani svećeničkog doma (ulaz iz Pavićeve ulice), radi većeg broja sudionika.  

4. SVIJEĆE ZA MARINJE s likom Gospe Lurdske i obične sa zaštitom možete nabaviti kod naših suradnika ispred ulaza u župni nakon svetih misa. Preporučujemo!

5. DRUGE OBAVIJESTI – čitajte u zadnjem listiću.

6. ZAŠTITA ZDRAVLJA – S obzirom na učestalo širenje epidemije u posljenje vrijeme, tako i u našem gradu ponovno vas molimo da se svakako i svi pridržavamo poznatih mjera za naša vjernička okupljanja: obvezatnoga nošenja maske u katedrali i župnim prostorima i držanje razmaka, te liturgijskih gesta – pričešćivanja svih na ruke i nepružanja znaka mira. I time svjedočimo svoju kršćansku ljubav i odgovornost!

7. KATOLIČKI TISAK – Preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali jedini katolički tjednik Glas Koncila i druge katoličke tiskovine.