Obavijesti za tjedan pred nama i neke informacije za Došašće pratimo u zadnjem listiću, koji ste uzeli prošle nedjelje. Također ih, s rasporedom misnih nakana, imamo na oglasnoj ploči, te web i facebook stranicama  župe.

1. KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA I DOGAĐANJA Danas ulazimo u blagoslovljene dane Došašća slaveći mise po uobičajenom rasporedu.

Od sutra-ponedjeljka, 29. 11. započinjemo zornice u katedrali u 7 h. One nas potiču na bdjenje. Zato dođimo 10-ak minuta ranije na molitvenu pripravu, koja će do 8. 12. biti označena devetnicom Bezgrješnoj u povezanosti s našim Sjemeništem i molitvom za svećenička i redovnička zvanja. Prvih zornica izvlačimo imena bogoslova i redovničkih pripravnica, te misionara za koje ćemo moliti u devetnici. Potičemo šk. djecu i krizmenike na sudjelovanje, te nošenje knjižice „Moje nedjelje“ u koje nakon zornice dobivaju pečat. Ukoliko neki nemaju knjižicu, neka je uzmu od s. Jelene ili nas svećenika. Najrevnije ćemo na kraju nagraditi. Jednom tjedno – petkom sakupljat će se milostinja kod zornice, a bit će namijenjena predbožićnim karitativnim projektima udruge sv. Vinka i socijalne samoposluge Terezijinoga kruga pri Samostanu Sestara sv. Križa.

Uz prvi petak i prvu subotu u prosincu uobičajena je prigoda za ispovijed uz sv. mise, a ona od početka Došašća vrijedi kao božićna ispovijed uz trud čuvanja milosti Božje u svom srcu. Zato koristimo priliku i uz zornice. Na prvu subotu, napose uz krunicu i večernju misu, kada osobito molimo za duhovna zvanja, potičemo nekoć prijavljene u mrežu molitelja za zvanja da se pridruže. Njima smo poslali posebno pismo. Sve potičemo da barem kratko toga dana naiđu pred Presveto u “malu crkvu” i pomole se na tu nakanu, koju nam nadbiskup Đuro u zadnjih dana objavljenoj okružnici svima napose preporučuje.

Sljedeće nedjelje-na 2. nedjelju Došašća, 5. 11. pod misom u 9 h je predstavljanje prvopričesnika na kojem očekujemo sve prvopričesnike 3. razreda OŠ i njihove roditelje. Uz sve mise, kako smo to nekoć činili na prvu nedjelju, molimo molitvu za svećenička i redovnička zvanja.

2. ZAHVALA - Ovih dana sakristansku službu u našoj katedrali nakon devet godina završava s. IDA ZDRAVČEVIĆ. Zahvaljujemo joj na samozatajnom i požrtvovnom služenju, koje je pratilo brojna katedralna i župna bogoslužja i uopće naša okupljanja u katedrali. Mi puno toga pretpostavljamo, a neko to mora urediti i pripremiti. Neka joj Bog podari nagradu i blagoslov!

3. KATEHEZA I SUSRETI Katehezu za prvopričesnička i krizmenička godišta održavamo još ovoga tjedna po redovito, a onda ćemo prekinuti do drugoga polugodišta, odnosno ponovne najave u oglasima. Daljnje uključivanje u zornice po izboru i mogućnosti nadomješta katehezu, a svakako za starije osnovnoškolce i krizmenike pretpostavljan pristup božićnoj ispovijedi koji će biti za njih u posebne dane.

Kada budemo ulazili u intenzivnije dane adventske priprave, ispovijedanja i svega što slijedi nakon nedjelje, 12. 12. prekidamo sa svim susretima u župi do početka veljače. Jedino će se po rasporedu i dogovorima nastaviti potrebne pjevačke probe, susreti ministranata i karitativnih suradnika.

4. PRIJAVA STARIH I BOLESNIH ZA BOŽIĆNU ISPOVIJED molimo da se svakako obavi ovoga tjedna, da možemo načiniti raspored i u drugom tjednu Došašća krenuti s pohodom. Sve vas molimo: okrenite se oko sebe i potaknite sve koji su stari i osamljeni, te im pomozite da se prijave. Sve koji su nešto pokretniji i može ih se dovesti, pozivamo da dođu ili ih dovezete u drugu subotu, 11. 12. u 15 h u katedralu (ne u dvoranu župe kako je prvotno naznačeno). Upriličit ćemo posebno za njih ispovijed i misu. Mogu im se pridružiti i drugi stariji vjernici.

5. AKCIJA DOBROTE - O adventskoj akciji socijalno-humanitarne udruge Terezijin krug za socijalnu samoposlugu, koja pomaže potrebitima, informirajte se na posebnom plakatu i letcima koje možete uzeti na mjestu za tisak.

6. ZAHVALNO SLAVLJE UZ 1. OBLJETNICU TRAJNOGA EUHARISTIJSKOGA KLANJANJE u crkvi Svih Svetih bit će na svetkovinu Bezgrješne – u srijedu, 8. 12. krunicom i misom u 18 h, te kraćim klanjanjem u katedrali. Iz daljega pozivamo sve prijavljene na klanjanje da svakako planiraju sudjelovanje. Sam dan početka ovoga lanca klanjanja – petak, 10. 12. bit će u tihom pohodu svih klanjatelja „maloj crkvi“ i druženju s Gospodinom prema mogućnosti.

7. PROSLAVA BRAČNIH JUBILEJA planirana je za drugi dan Božića – blagdan Svete Obitelji u nedjelju, 26. 12. o.g. Potičemo supružnike koji ove godine napunjaju okrugle obljetnice braka da se do sredine prosinca jave u ured i uključe u ovo slavlje.

8. DOPRINOSI ZA ŽIVOT ŽUPE I POTREBE CRKVE - Hvala svim župljanima – pojedincima i obiteljima, koji su s krajem građanske godine, a u svijesti vjerničkoga zajedništva i odgovornosti, podmirili svoje doprinose za župu, ponajprije obvezatni godišnji doprinos za lukno, te dali za radove. Zahvaljujemo onima koji će to učiniti sljedećih dana i tjedana. Za pretpostaviti je da svako katoličko domaćinstvo u župi koje živi s njom zajedništvo i očekuje odgovore na potrebe posjeduje župnu knjižicu i sudjeluje u doprinosima, jer župa i svi u njoj žive prvenstveno od vaših darova.

Hvala svima koji ste novčanim darom i namirnicama poduprli akciju za Caritas Sisačke biskupije. Sabrali smo kroz dva tjedna 20.000,00 kn, koji će zajedno s kolektom u drugim župama i nas svećenika biti predani biskupu Vladi ovoga utorka za pohoda nas svećenika Sisku i stradalim župama.

9. VJERSKI TISAK, KALENDARI I DR. – Preporučujemo kupnju i praćenje jedinoga katoličkoga tjednika u nas Glasa Koncila na mjestu za tisak u katedrali, kao i drugih katoličkih tiskovina koje nam se ondje nude; također nabavku katoličkih kalendara i dr. u uredu.