KALENDAR

Utorak, 20. listopada:         Spomendan svetog Vendelina.

Četvrtak, 22. listopada:      Spomendan svetog Ivana Pavla II, pape.

Petak, 23. listopada:          Spomendan svetog Ivana Kapistranskog, prezbitera.

Subota, 24. listopada:        Spomendan svetog Antuna Marije Claret, biskupa.

MISIJSKA NEDJELJA

Danas je Misijska nedjelja, budući da je pandemija korona virusa, nismo imali svečano otvorenje Misijske izložbe, ali vas pozivamo da tijekom današnjeg dana kao i cijelog idućeg tjedna u dopodnevnim satima posjetite Misijski centar i kupite nešto od izloženih predmeta. Sav prihod ide u korist misija. U ime svih koji će vašim darom biti obdareni, od srca hvala! Misijski centar je u župnom dvorištu, ulaz iz ulice M. Gupca.

MILIJUN DJECE MOLI ZAJEDNO

Listopad je mjesec krunice. Međunarodno katoličko djelo nas poziva da se danas, 18. listopada priključimo akciji MILIJUN DJECE moli zajedno za jedinstvo i mir. Molimo za unutarnji mir svakog čovjeka, za jedinstvo i mir u obiteljima, u našoj zemlji i cijelom svijetu... Gdje god da jesi u 9 sati, priključi se molitvi krunice na ove nakane, ili dođite na krunicu u 18 sati. Papa Franjo će u danas ohrabriti svu djecu na zajedničku molitvu krunice za jedinstvo i mir u svijetu. Ovo je link stranica gdje se djeca mogu registrirati, a isto tako poslati i koju fotografiju ili video isječak zajedničke molitve u nedjelju: https://acninternational.org/millionkidspraying/en/

UPIS PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA

Od ponedjeljka, 19. listopada, svaki dan u radno vrijeme, upisujemo prvopričesnike 2. razreda osnovne škole i krizmanike 1. razreda srednje škole na pripravu za sakramente.

LISTOPAD MJESEC KRUNICE

Kroz ovaj mjesec su listopadske pobožnosti u katedrali u 18 sati. Molit ćemo da zagovor Nebeske majke i njezina zaštita siđe na sve obitelji naše župe. Stoga vas molimo potrudite se naći vrijeme i doći sami ili s djecom barem koji puta na pobožnosti.

KRIZMANICI

U nedjelju, 25. listopada u 16.00 u katedrali je sveta misa za krizmanike.

SVETE MISE U SAMOSTANU

Od subote, 17. listopada pa nadalje, zbog hladnog vremena nema sv. misa na ljetnoj terasi Centra Amadea, a zbog pandemije koronavirusa nema niti u samostanskoj crkvi.  

NEDJELJA ZAHVALNICA

Pozivamo poljoprivrednike, voćare, vinare, obrtnike, službenike, tvrtke ili poduzeća koji se žele 25. listopada uključiti u misu zahvalnicu da nam se što prije prijave u župni ured. 

ZIMSKO VRIJEME

U nedjelju 25. listopada prelazimo na zimsko računanje vremena, kazaljke na satu vraćamo unazad. Spavamo sat duže.

HRVATSKA MOLI ZA ŽIVOT

U nedjelju, 25. listopada nastavljamo devetnicu »Hrvatska moli za život«. Opća je nakana devetnice da hrvatski narod svjedoči evanđelje života poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život i služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem. Ta je nakana aktualna i u kontekstu pandemije koronavirusom koja osobito ugrožava živote starijih osoba.

40 DANA ZA ŽIVOT

Jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“ započela je u srijedu, 23. rujna. Molitva je ispred Doma zdravlja svaki dan od 7.00 do 19.00. Molimo uključite se u molitveno bdijenje.

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 19. listopada:               u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 20. listopada:                       u 19.00 liturgijski čitači; misijska skupina; Dva srca.

Srijeda, 21. listopada:                      u 19.00 biblijska skupina; liturgijska pouka za mladence.

Četvrtak, 22. listopada:                    u 19.15 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih Svetih.

Petak, 23. listopada:                        u 19.00 krsna kateheza; 20.00 zajednica mladih.

Subota, 24. listopada:                      u 11.00 pjevanje za djecu; Proba zbora Santo.

Nedjelja, 25. listopada:                     u 10.30 susret ministranata; u 15.00 molitveni susret.