KALENDAR

Utorak, 26. svibnja:            Spomendan svetog Filipa Neri, prezbitera.

Petak, 29. svibnja:              Spomendan svetih Euzebija, b. i Poliona, lektora, mč.

SLAVLJE PRVE PRIČESTI I KRIZME

Ove godine je slavlje prve pričesti po školama. U nedjelju 7. lipnja u 10.30 je prva pričest za djecu Goranove škole. Na Tijelovo, u četvrtak, 11. lipnja je Prva pričest za djecu Nazorove škole. Slavlje sakramenta krizme je 21. lipnja u 10.30. Budući da je ograničen broj mjesta, molimo da na tim sv. misama 7.,11. i 21.06. u 10.30 budu samo prvopričesnici ili krizmanici i njihove obitelji. Bilo bi dobro da ovu situaciju s epidemijom iskoristimo da slavlja prve pričesti i krizme budu vjernička slavlja koja nisu povezana s brojnim gostima, obiteljskim troškovima, restoranima i sl. Nadbiskup Đuro Hranić nam poručuje: Iznimno ove godine, zbog posebnih okolnosti u kojima slavimo sakrament potvrde, krizmanici mogu, ali ne moraju, imati krizmanog kuma/kumu. Pozivamo prvopričesnike, krizmanike i njihove obitelji da redovito dolaze na nedjeljne svete mise.

RODITELJI KRIZMANIKA

U četvrtak, 28. svibnja u 19 sati je sastanak za roditelje krizmanika 2. razred srednjih škola s prezimenima od A do LJ, a u 20 sati je sastanak za roditelje krizmanika 2. razreda srednjih škola s prezimenima od M do Ž. Sastanak je obavezan.

KATEHEZA

Nastavljamo s redovitom katehezom za prvopričesnike (Goranova: ponedjeljak i srijeda, Nazorova: utorak i petak) i krizmanike (1. i 2. razred srednjih škola) po dosadašnjem rasporedu.

MISA BDJENJA I EUHARISTIJSKO KLANJANJE

Ove godine nećemo imati Duhovsko bdjenje na način kako smo to imali prijašnjih godina već ćemo svečanije slaviti misu bdijenja u subotu, 30. svibnja u 18.30 sati, na koju pozivamo sve, a osobito članove zajednica i skupina u župi. Nije potrebno isticati koliko nam je u vremenu u kojemu živimo potrebna mudrost, snaga i zaštita Duha Branitelja i Tješitelja. Poslije mise ostat ćemo u klanjanju pred Presvetim Sakramentom moleći silu i snagu Duha Svetoga za sebe, za svoje obitelji, za Crkvu i čitav svijet.

PRIGODA ZA ISPOVIJED

Budući da se mnogi niste mogli za Uskrs ispovjediti, a za tjedan dana je svetkovina Duhova, imate prigodu za ispovijed svaki dan ujutro ili uvečer prije svetih misa.

SAMOSTANSKA CRKVA

Sveta misa za vjernike je nedjeljom navečer u 17.30 sati na ljetnoj terasi centra Amadea. Svibanjske pobožnosti i litanije Majci Božjoj, kroz svibanj, bit će također na ljetnoj terasi nedjeljom u 17.00 a radnim danima u 17.30. Pobožnost sv. Antunu bit će i dalje svaki utorak na ljetnoj terasi centra Amadea u 17 sati, a nakon toga je molitva krunice i litanije.

AKCIJA KNJIGA

Udruga svetog Vinka Paulskog će u nedjelju 31. svibnja imati akciju knjiga. Prilozi od istih namijenjeni su za pomoć potrebitima. Udruga zahvaljuje svima koji su pomagali potrebitima u vrijeme obilježeno socijalnim distanciranjem. Podijeljeno je preko 100 obiteljskih paketa pomoći.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana poziva na 40 dana molitve za Domovinu, prestanak pandemije i za kišu. Molitva se održava u Crkvi Svih Svetih u Đakovu od 2. svibnja do 9. lipnja nakon večernje svete mise oko 19.15. Svi su pozvani na molitvu jer za našu Domovinu treba i vrijedi moliti.

SVIBANJSKA POBOŽNOST I DEVETNICA DUHU SVETOM

U petak, 22. svibnja smo započeli devetnicu Duhu Svetom i nastavljamo je do Duhova. Tijekom svibnja svaku večer su svibanjske pobožnosti u katedrali u 18 sati. 

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 24. svibnja:         u 10.30 sastanak za ministrante; u 15.00 Milosrdni Isus – molitvena.

Ponedjeljak, 25. svibnja:   u 19.00 Stado malo - molitveni susret.

Utorak, 26. svibnja:           u 19.00 Dva srca; Udruga sv. Vinka; liturgijski čitači.

Srijeda, 27. svibnja:          u 19.00 biblijska skupina; otvoreni susret ignacijanskih vježbi.

Četvrtak, 28. svibnja:        u 19.00 euharistijsko klanjanje se premješta na subotu u 19 sati.

Petak, 29. svibnja:            u 19.30 proba mješovitog zbora.

Subota, 30. svibnja:          u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 zbor Santo.

Nedjelja, 31. svibnja:        u 10.30 ministranti; u 15.00 milosrdni Isus – molitvena zajednica.