KALENDAR

Četvrtak, 21. svibnja:         Svetkovina Uzašašća Gospodinova – svete mise kao radnim danom.

100. OBLJETNICA ROĐENJA SV. IVANA PAVLA II. 

U ponedjeljak, 18. svibnja na mnogim mjestima širom svijeta obilježava se stota obljetnica rođenja Karola Wojtyle, prvog pape Slavena, sv. Ivana Pavla II. Kad se spominjemo što je sve značio njegov 27. godišnji pontifikat i njegove  zasluge samo za našu hrvatsku situaciju, dovoljno je spomenuti da je tri puta bio u Hrvatskoj: 1994. g. u ono teško vrijeme rata, 1998. g. kada je proglasio kardinala Alojzija Stepinca blaženim u Mariji Bistrici, te je 2003. g. pohodio Đakovo i Osijek, Split, Dubrovnik, Rijeku i Zadar. Osjećamo potrebu iskazati mu zahvalnost, ljubav i poštovanje. Mnogi će se sjećati s kakvim zanosom i radošću smo išli na susrete s njime, kad je dolazio u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te kako u velikom broju smo ga čekali na ulicama grada kuda je trebao proći, te kad je boravio u Đakovu. S tim istim osjećajima, a sada još više kada se u mnogim potrebama ljudi pokazao kao moćan zagovornik kod Boga. Pozivamo sve na pobožnost i sv. misu u čast sv. Ivanu Pavlu II., u  ponedjeljak, 18. svibnja u 18.30, koju će predvoditi jedan od naših biskupa. U katedrali će bit izložena njegova slika.

PRIGODA ZA ISPOVIJED

Radujem se da su se mnogi ovih dana ispovjedili. Crkvena zapovijed kaže da se trebamo barem za Uskrs ispovjediti, a budući da to niste mogli, za dva tjedna je svetkovina Duhova, kroz mjesec svibanj imate prigodu za ispovijed svaki dan ujutro ili uveče prije svetih misa.

SLAVLJE PRVE PRIČESTI I KRIZME

Slavlje prve pričesti planiramo po školama na dvije svete mise, sredinom lipnja. Stoga u utorak, 19. svibnja pozivamo roditelje djece Goranove škole, a 20. svibnja roditelje djece Nazorove škole u 19.30 u župnu dvoranu na susret i dogovor. Slavlje sakramenta krizme neće biti kako je planirano na Duhove 31. svibnja, nego se pomiče za jesen – još ne znamo točan datum. No pozivamo prvopričesnike, krizmanike i njihove obitelji da redovito dolaze na nedjeljne svete mise.

OTVOREN ŽUPNI URED

Otvoren je župni ured. Uredovno vrijeme je od 8 do 15 sati, stanka između 12 i 13 sati. Poštujmo preporuke HZJZ vezane uz okupljanja.

SAMOSTANSKA CRKVA

Sveta misa za vjernike je nedjeljom navečer u 17.30 sati na ljetnoj terasi centra Amadea. Svibanjske pobožnosti i litanije Majci Božjoj, kroz svibanj, bit će također na ljetnoj terasi nedjeljom u 17.00 a radnim danima u 17.30. Pobožnost sv. Antunu bit će i dalje svaki utorak na ljetnoj terasi centra Amadea u 17 sati, a nakon toga je molitva krunice i litanije.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka 4. svibnja, upisujemo nakane svetih misa za srpanj, kolovoz i rujan.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana poziva na 40 dana molitve za Domovinu, prestanak pandemije i za kišu. Molitva se održava u Crkvi Svih Svetih u Đakovu od 2. svibnja do 9. lipnja nakon večernje svete mise oko 19.15. Svi su pozvani na molitvu jer za našu Domovinu treba i vrijedi moliti.

SVIBANJSKA POBOŽNOST

Tijekom svibnja svaku večer su svibanjske pobožnosti u katedrali u 18 sati. 

SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

Poštovani korisnici socijalne samoposluge Đakovo! Svoj paket namirnica do daljnjega moći ćete dobivati četvrtkom od 9.00 do 11.00 sati! Utorkom od 16.00 do 17.30 pripremamo pakete i sa osobitom zahvalnošću primamo donacije. Volonterski klub.