KALENDAR

Utorak, 12. svibnja:             Spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića, prez.

Srijeda, 13. svibnja:            Spomendan BDM Fatimske.

Četvrtak, 14. svibnja:          Blagdan svetog Matije, apostola.

Subota, 16. svibnja:            Spomendan svetog Ivana Nepomuka, prezbitera i mučenika.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka 4. svibnja, upisujemo nakane svetih misa za srpanj, kolovoz i rujan.

PRIGODA ZA ISPOVIJED

Radujem se da su se mnogi ovih dana ispovjedili. Crkvena zapovijed kaže da se trebamo barem za Uskrs ispovjediti, a budući da to niste mogli, kroz mjesec svibanj imate prigodu za ispovijed svaki dan ujutro ili uveče prije svetih misa.

OTVOREN ŽUPNI URED

Otvoren je župni ured. Uredovno vrijeme je od 8 do 15 sati, stanka između 12 i 13 sati. Poštujmo preporuke HZJZ vezane uz okupljanja.

SAMOSTANSKA CRKVA

Sveta misa za vjernike je nedjeljom navečer u 17.30 sati na ljetnoj terasi centra Amadea. Svibanjske pobožnosti i litanije Majci Božjoj, kroz svibanj, bit će također na ljetnoj terasi nedjeljom u 17.00 a radnim danima u 17.30. Pobožnost sv. Antunu bit će i dalje svaki utorak na ljetnoj terasi centra Amadea u 17 sati, a nakon toga je molitva krunice i litanije.

KATEDRALA JE OTVORENA

Svete mise u katedrali su nedjeljom u 7.30, 9, 10.30 i 18.30; radnim danom u 7, 8 i 18.30. Katedrala je svaki dan otvorena od 6.30 do 12, te od 15 do 19 sati.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana poziva na 40 dana molitve za Domovinu, prestanak pandemije i za kišu. Molitva se održava u Crkvi Svih Svetih u Đakovu od 2. svibnja do 9. lipnja nakon večernje svete mise oko 19.15. Svi su pozvani na molitvu jer za našu Domovinu treba i vrijedi moliti.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za svibanj: za mladež.

SVIBANJSKA POBOŽNOST

Tijekom svibnja svaku večer su svibanjske pobožnosti u katedrali u 18 sati. 

SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

Poštovani korisnici socijalne samoposluge Đakovo! Svoj paket namirnica do daljnjega moći ćete dobivati četvrtkom od 9.00 do 11.00 sati! Utorkom od 16.00 do 17.30 pripremamo pakete i sa osobitom zahvalnošću primamo donacije. Volonterski klub.

NEKE OD PREPORUKA HZJZ VEZANE UZ VJERSKA OKUPLJANJA

Potrebno je poštovati udaljenost između vjernika u crkvi od najmanje dva metra. Svim vjernicima preporučujemo da u crkvi koriste masku za lice, koju će ukloniti samo na trenutak pristupajući sv. pričesti. Jednako tako molimo i skupljače milostinje i druge župne suradnike koji se eventualno radi nekog razloga kreću među vjernicima po crkvi, da to čine s maskom na licu. Prostor crkve se prozračuje po pola sata prije i poslije sv. Mise. Čitav prostor se dezinficira, a posebno ručke, rukohvati, prekidači i sl. predmeti koje dotiče veći broj ljudi. Na ulazu u crkve su postavljena sredstvo za dezinfekciju ruku. I dalje na snazi ostaju specifične mjere o uklanjanju blagoslo-vljene vode na ulazu u crkvu, o primanju sv. pričesti isključivo na ruke te izostanku geste mira. Slavlja krštenja i vjenčanja su moguća, ali trebat će prilagoditi sadašnjim okolnostima. Prve pričesti i krizme za sada moramo odgoditi. Već smo vas ranije obavijestili da bi novi pogodan termin za njihovo slavlje moglo biti jesensko razdoblje, od sredine rujna do kraja studenoga. Ukoliko će nam situacija dopustiti, možda ćemo ta slavlja moći slaviti, barem dijelom, već početkom ljeta.