KALENDAR

Srijeda, 29. travnja:     Blagdan svete Katarine Sijenske, dj. n.

Petak, 1. svibnja:        Spomendan sv. Josipa Radnika; prvi petak.

Subota, 2. svibnja:      Spomendan svetog Azanazija, b. i n.; prva subota – molitva za duhovna zvanja.

Nedjelja, 3. svibnja:     Nedjelja Dobrog Pastira; Svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja.

                                     Crkveni god u župi Đakovo 2 i u župi Trnava (Našašće svetog Križa).

OPET SVET MISE S NARODOM

Premijer Andrej Plenković je najavio da se od 2. svibnja ukida zabrana vjerskog okupljanja. U subotu 2. svibnja u 18.30 u katedrali sveta misa s narodom. U nedjelju 3. svibnja nedjeljne svete mise s narodom u katedrali. U samostanskoj crkvi jutarnju svertu misu ostavimo samo za sestre, a na večernju možemo doći. O mjerama čuvanja od zaraze u crkvama ćemo još biti obavješteni. Molimo da ih se pridržavate.  

PRIJENOST SVETE MISE

Danas, 26. travnja, euharistijsko slavlje u 11 sati iz osječke konkatedrale direktno prenosi STV.

KATEDRALA JE OTVORENA

Katedrala je svaki dan otvorena od 9 do 12, te od 15 do 18 sati.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana poziva na 40 dana molitve za Domovinu, prestanak pandemije i za kišu. Molitva će se odvijati u Crkvi Svih Svetih u Đakovu od 2. svibnja do 9. lipnja nakon večernje svete mise oko 19.15, a trajat će sat vremena. Svi su pozvani na molitvu jer za našu Domovinu treba i vrijedi moliti.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za svibanj: za mladež.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Tijekom svibnja svaku večer su svibanjske pobožnosti u katedrali u 18 sati, a u samostanskoj crkvi u 17.30 (ili 17.00 ako je večernja misa).  Papa Franjo pozvao je katolike diljem svijeta na zajedničku molitvu krunice u Marijinu mjesecu svibnju protiv pandemije koronavirusa. Upravo u ovo doba raznih ograničenja kretanja važno ponovno otkriti snagu kućne, obiteljske molitve, a povezanost „duhovne obitelji“ može pomoći nadići kušnju. Papa moli i za utjehu tugujućih, čiji su bližnji pokopani na način koji ranjava dušu. Sveti Otac poziva i na molitvu za znanstvenike koji traže sredstvo protiv virusa te podsjeća na liječnike, medicinsko osoblje i volontere koji riskiraju vlastiti život da bi spasili druge.

POTRES U ZAGREBU

Nakon potresa u Zagrebu 22. ožujka, materijalna šteta se još procjenjuje. Štete su velike. Hrvatski Caritas poziva sve građane koji žele pomoći da to učine uplatom na račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ, IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj 223, svrha uplate: potres 2020. Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X.

SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

Poštovani korisnici socijalne samoposluge Đakovo! Svoj paket namirnica do daljnjega moći ćete dobivati četvrtkom od 23. travnja od 9.00 do 11.00 sati prije podne! Naravno, maksimalno poštujući mjere opreza Nacionalnog i gradskog Stožera civiline zaštite. Zahvaljujemo na razumijevanju! Volonterski klub.

KRATKE OBAVIJESTI

Župnik i župni vikar u katedrali, bez nazočnosti zajednice, slave svakodnevno svete mise na nakane, koje su ranije upisane za određene dane u travnju. Župni i drugi crkveni uredi te crkveni arhivi ostaju  zatvoreni do daljnjega. Možete nam se obratiti telefonom 802 300 ili e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript