KALENDAR

Nedjelja, 19. travnja:   Druga vazmena nedjelja; Nedjelja Božjeg milosrđa; Bijela nedjelja.

Četvrtak, 23. travnja:  Spomendan svetog Jurja – imendan nadbiskupa Đure ranića.

Subota, 25. travnja:    Blagdan svetog Marka, evanđeliste.

PRIJENOST SVETE MISE IZ KATEDRALE

Danas, 19 travnja, euharistijsko slavlje u 11 sati iz katedrale direktno prenosi Slavonska televizija.

KATEDRALA JE OTVORENA

Katedrala je svaki dan otvorena od 9 do 12, te od 15 do 18 sati.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za travanj: za sve vrste ovisnika.

POTRES U ZAGREBU

Nakon potresa u Zagrebu 22. ožujka, materijalna šteta se još procjenjuje. Štete su velike. Hrvatski Caritas poziva sve građane koji žele pomoći da to učine uplatom na račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ, IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj 223, svrha uplate: potres 2020. Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X.

SVAKODNEVNI PRIJENOS MISNIH SLAVLJA

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA prenosi svakodnevna misna slavlja iz crkve Tijela Kristova u Sopotu na HTV 3 i na HR3 od 18 sati. LAUDATO TV misna slavlja prenosi svakoga dana u 7 i 18:30 iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, a HRVATSKI KATOLIČKI RADIO svakoga dana u 7 sati također prenosi misno slavlje iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. RADIO MARIJA od ponedjeljka do subote prenosi misno slavlje u 7 sati iz svoga studija, a sa svojim nakanama slušatelji se mogu priključiti u molitvu vjernika na telefon (01) 23 27 777. Misu u 12 sati prenosi iz Kapelice HKS-a.

VELIKA MOLITVENA DEVETNICA HRVATSKA MOLI ZA ŽIVOT

hrvatska moli za U povodu 25. obljetnice enciklike »Evanđelje života« svetoga pape Ivana Pavla II. Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predlaže Veliku molitvenu devetnicu »Hrvatska moli za život« svakog 25. dana u mjesecu od ožujka do prosinca 2020. Opća je nakana devetnice da hrvatski narod svjedoči evanđelje života poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život i služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem (usp. Evanđelje života, 5). Ta je nakana aktualna i u kontekstu pandemije koronavirusom koja osobito ugrožava živote starijih osoba. U danim okolnostima, na provođenje ove devetnice ponajprije se potiču obitelji, koje su kao 'domaće Crkve' pozvane na intenzivniju molitvu u ovom kriznom vremenu.

KRATKE OBAVIJESTI

Svaka nevolja nas potiče na dobro, promjenu života na bolje. Milosrdni Otac Nebeski ima svoj plan i za nas. Vjerujem da u svojim domovima redovito molite. Obnovimo u uskrsnom vremenu molitvu „Kraljice neba“ – ujutro, u podne i navečer. Obnovimo ili započnimo obiteljsku molitvu krunice i čitanje Božje riječi. Pratite sv. mise putem televizijskog prijemnika svakim danom i nedjeljom. U vremenu molitve okrenite se u smjeru naše katedrale. Župnik i župni vikar u katedrali, bez nazočnosti zajednice, slave svakodnevno svete mise na nakane, koje su ranije upisane za određene dane u travnju. Da bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 i očuvalo zdravlje stanovništva, sve se svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvo-renih prostora tako i na otvorenim prostorima. Župni i drugi crkveni uredi te crkveni arhivi ostaju  zatvoreni do daljnjega. Vjernici se mogu obratiti navedenim ustanovama isključivo telefonom ili elektroničkom poštom. Telefon naše župe je 031 802 300 i mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  Slavlja kršćanskih sprovoda dopuštena su uz strogo pridržavanje zdravstvenih i sigurnosnih uputa mjerodavnih državnih institucija. Pokojnici će biti sprovedeni i pokopani u prisutnosti najbliže rodbine.