KALENDAR

Utorak, 24. ožujka:             Obljetnica biskupskog ređenja nadbiskupa Marina Srakića (1990.)

Srijeda, 25. ožujka:            Navještenje Gospodinovo – Blagovijest.

SVETE MISE I SLAVLJE SAKRAMENATA

Poštujući odredbe Stožera civilne zaštite RH i HBK u vezi sa sprječavanjem širenja COVID-19 do daljnjeg nema slavlja svetih misa s narodom u katedrali. Župni ured je zatvoren, a za hitne slučajeve nas možete dobiti na telefon 802 300. Vlč. Dominik, župni vikar i vlč. Tomislav, župnik ćemo svakodnevno slavoviti svete mise na Vaše nakane koje su upisane za određeni datum. Prenosimo odredbe naših biskupa: Svjesni sadašnjih zahtjevnih okolnosti, a kao dionici odgovornosti za zdravlje i život vjernika i drugih građana, te u skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, mi, biskupi Hrvatske biskupske konferencije, donosimo privremene mjere koje stupaju na snagu u petak, 20. ožujka 2020. i traju do drugačije odluke.

 1. Da bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 i očuvalo zdravlje stanovništva, sve se svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima. 
 1. Svećenici neka slave svetu misu bez sudjelovanja zajednice, a u skladu s odredbama Rimskoga misala upotrijebit će se oblik „Reda mise bez naroda“. Neka istodobno žarko ustraju u molitvi Časoslova i razmatranju, prinoseći prošnje za Božji narod i sav svijet.  
 1. Dijecezanski biskupi, sve do opoziva, vjernike u Hrvatskoj oslobađaju obveze sudjelovanja na nedjeljnoj i blagdanskoj svetoj misi. Neka vjernici ovu obvezu zamjene molitvom, postom, dobrim djelima, čitanjem Božje riječi, molitvenim sudjelovanjem u prijenosu euharistijskoga i drugih slavlja, prenošenih putem radija, televizije i drugih elektroničkih sredstava. Neka se tijekom prijenosa euharistijskog slavlja posebno združe primanjem duhovne pričesti.  
 1. Potrebno je vjernicima, napose djeci, mladima i obiteljima posredstvom elektroničkih medija omogućiti pristup katehetskim i drugim duhovnim sadržajima. O tome, neka po odredbi dijecezanskih biskupa, skrbe katehetski uredi ili druga tijela i službe koje su na pomoć župnicima u njihovu pastoralnom djelovanju.  
 1. Neka crkve za vrijeme trajanja epidemije budu otvorene isključivo pod sljedećim uvjetima: a) crkve su otvorene samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti; b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra; c) crkva otvorena za vjernike mora imati stalno otvorena vrata, uz mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja. 
 1. Slavlje sakramenta ispovijedi i bolesničkoga pomazanja ne može se slaviti do daljnjega, osim u smrtnoj pogibelji.  
 1. Slavlja kršćanskih sprovoda dopuštena su uz strogo pridržavanje zdravstvenih i sigurnosnih uputa mjerodavnih državnih institucija. Pokojnici će biti sprovedeni i pokopani u prisutnosti najbliže rodbine, a mise za pokojne bit će slavljene nakon ukidanja ovih mjera. 
 1. Bolnički kapelani i svećenici koji pastoralno skrbe u staračkim domovima i drugim sličnim ustanovama trebaju slijediti upute spomenutih ustanova za prevenciju infekcija. 
 1. Nad/biskupijski, župni i drugi crkveni uredi te crkveni arhivi ostaju zatvoreni do daljnjega. Vjernici se mogu obratiti navedenim ustanovama isključivo telefonom ili elektroničkom poštom. 
 1. Katolički vrtići, škole i druge odgojno-obrazovne i dobrotvorne ustanove dužne su slijediti upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. 
 1. U crkvenim ustanovama u kojima živi više osoba, kao što su svećenički domovi, redovničke kuće, sjemeništa, neka se ograniče izlasci i kontakti  s posjetiteljima izvana. 
Svećenici i ostali pastoralni djelatnici neka objave ove upute u župnim časopisima, oglasnim pločama ili na web-stranicama. 
Podsjećamo vjernike da nam je svima kršćanska dužnost posvjedočiti solidarnost i učiniti sve da bi se spriječilo širenje virusa. Pretvorimo ovu krizu u prigodu da, unatoč ovoj kušnji, u nadi budemo radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani (usp. Rim 12,12).
Neka molitva, post i djela ljubavi ostanu obilježje ovoga korizmenog vremena, a molitva za zdravlje i blagoslov našega naroda i drugih hrvatskih građana u ovom izazovnom vremenu neka bude ustrajna.
Moleći zagovor Blažene Djevice Marije, Zdravlja bolesnih, u Gospodinu vas pozdravljamo.

PRIJENOST SVETE MISE IZ KATEDRALE

Danas, 22. ožujka, naš nadbiskup Đuro Hranić, u ovim posebnim okolnostima, predvodit će u 11 sati u katedrali euharistijsko slavlje koje će prenositi Slavonska i Slavonskobrodska televizija. 

DEŽURSTVO U KATEDRALI I POMOĆ POTREBITIMA

Dragi župljani, iako je Nacionalni stožer civilne zaštite donio zabranu vjerskog okupljanja, katedrala će biti svaki dan otvorena od 9 do 12, te od 15 do 18 sati. U tom vremenu dok je katedrala otvorena, po jedna osoba bi trebala dežurati u katedrali, da prati pridržavaju li se posjetitelji uputa naših biskupa o okupljanjima u crkvi (najviše do 10 osoba isto vrijeme). To vrijeme će iskoristiti  za molitvu, čitanje Svetog pisma, razmatranje ili slično. Puno je nakana i potreba. Osim što su nam potrebni volonteri za dežuranje u katedrali, kao župa želimo organizirati pomoć starim i bolesnim osobama kojima nema tko otići u trgovinu ili trebaju neku drugu pomoć. Pojačajmo djela ljubavi prema onima najranjivijima koji su najneotporniji na ovaj virus, koji su pozvani ostati u svojim kućama. Ne dopustimo da u svojim domovima ostanu osamljeni, da se osjete zaboravljeni i odbačeni. Pozivamo posebno mlade, volontere, da im donose ono što im je potrebno za svagdanji život. Za jednu ili drugu službu možete se javiti župniku sms porukom na broj 098631063 ili e-mailom:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . U isto vrijeme, prijavite ako znate koga da je u potrebi. Za to vrijeme se trebamo držati svih propisa Stožera civilne zaštite RH.

PROJEKT CARITASA 75 ZA 1

Caritas nastavlja s projektom „75 za 1“ te prikuplja novčana sredstva zakladu „Dr. Nikola Dogan“ koja stipendira učenike i studente slabijeg imovnog stanja s područja naše Nadbiskupije. Tražimo kroz ožujak 75 obitelji ili pojedinaca koji žele darovati 20 kuna i tako pomoći jednom učeniku ili studentu. Moguće je dati veći ili manji iznos od 20 kn.

MARIJA MAJKA ŽIVOTA

Početkom ožujka smo od p. Marka Glogovića dobili kip Marija Majka života (Marija koja u utrobi nosi Život). Taj kip, bijeli križ smo postavili i blagoslovili u crkvi Svih svetih. Želimo da to bude mjesto molitve za sve majke i očeve koji su imali izabrani ili spontani pobačaj, te mjesto molitve za one roditelje koji nemaju, a žele djecu.

PORUKA NADBISKUPA ĐURE HRANIĆA

Zamoljen od pojedinih lokalnih medija da se u svjetlu odredbi biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 (koronavirusa) obrati vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije, nadbiskup Đuro Hranić uputio je sljedeću poruku:

„Mi kršćani čvrsto vjerujemo u Božju providnost, da Bog svojom ljubavlju prati naše živote, da je on Bog s nama: u našim radostima, u opasnosti i poteškoćama, u svakom trenutku našega života. Pozivam Vas, sva draga braćo i sestre, draga braćo svećenici, redovnici i redovnice ponajprije na mir srca. Neka ovo vrijeme širenja korona virusa, za nas sve bude vrijeme produbljenja naše osobne i zajedničke vjere da smo Gospodinovi, u njegovim rukama, da njemu pripadamo i da k njemu idemo (usp. Rim 8,34-38; Ef 2,14). Mi smo stvorenja njegove ljubavi!

U ime odgovornosti za zdravlje i živote ljudi, u ime ljubavi prema bližnjima, poštujući odredbe i preporuke stručnih službi, mi hrvatski biskupi morali smo donijeti bolne i teške odluke. Pri donošenju tako teških odluka bili smo vođeni ljubavlju prema bližnjima te odgovornošću jednih za druge, a pri tom smo poštovali smjernice mjerodavnih državnih službi.

Pozivam vas sve da budemo međusobno povezani u duhu, da u molitvi nosimo jedni druge i članove naših zajednica. Istodobno molimo Duha mudrosti i straha Božjega za one koji vode stručne službe, za sve nositelje vlasti koji snagom povjerenja kojega smo im poklonili na izborima vode javne poslove naših lokalnih sredina i naše zemlje, za sve one koji skrbe za opće dobro, koji rade u različitim službama služeći nama građanima, osobito za snagu zdravstvenim djelatnicima i svima koji su u službi bolesnika; za oslobođenje svih ljudi od trpljenja i kušnji; za nadu u pobjedu života te za život vječni svih preminulih.

Snaženje ozračja vjere u pobjedu dobra i u oslobođenje od zla, molitveno ozračje, kršćanska nada, solidarnost i zauzeta ljubav prema bližnjima su naš specifičan kršćanski doprinos u danima kušnje i straha, koji čovjeka zatvaraju pred Bogom i pred drugim ljudima. Mi kršćani vjerujemo u Božju pomoć i u snagu molitve kojima se suočavamo s navedenom i svakom drugom opasnošću. Molitva nas oslobađa od stanja depresije i nemoći; snaži naše povjerenje, predanje i vjerničko pouzdanje u Oca. Ona nas ispunja nutarnjim mirom i daje nam snagu za odgovornost za opće dobro te za slobodu služenja u ljubavi.

U ovoj izvanrednoj situaciji vrijede odredbe Katekizma (br. 2183) i Zakonika kanonskog prava (kan. 1248 § 2), prema kojima se onima, koji zbog važnih razloga nisu u mogućnosti sudjelovati na nedjeljnom euharistijskom slavlju, preporučuje da umjesto toga provedu odgovarajuće vrijeme u molitvi – čitanjem Svetog pisma, moljenjem Časoslova ili drugih molitava – zasebno ili u obitelji.

K tome, naše crkve kao mjesta duhovne okrepe i molitve ipak ostaju otvorene za našu pojedinačnu molitvu i duhovnu sabranost. Pri tom treba poštovati sanitarne mjere zaštite o dezinficiranju i provjetravanju. Svaki će župnik, stoga, samostalno odlučiti o vremenu kada će i koje crkve na području njegove župe biti otvorene, a obavijest o tomu će staviti na mrežne stranice svoje župe i vidno istaknuti na crkvena vrata ili koje drugo prikladno mjesto.

Svećenike pozivam da i dalje slave mise u crkvama ili odgovarajućim kapelama, svjedočeći o tomu, kako nas to uči Katekizam Katoličke Crkve (br. 1343), da je euharistija središte života Crkve. Vjernike potičemo da se iz svojih domova priključe tako slavljenim svetim misama, izražavajući na taj način da se u svakoj misi cijela Crkva sjedinjuje s Kristovom žrtvom (KKC br. 1369).

Vjernicima preporučujemo da pažljivo prate nedjeljne i blagdanske televizijske prijenose misa, a i mi ćemo omogućiti praćenje uživo određenih molitvenih slavlja iz naše katedrale.

Molimo da se posjet bolesniku, ispovijed i pričest te bolesničko pomazanje podijele u neodgodivim slučajevima, poštujući odredbe zaštite (dezinfekciju ruku i nošenje maske).”

Na kraju svoga obraćanja nadbiskup je rekao: „Teško je ovo i bolno. Moramo imati povjerenja u mjerodavne službe koje vode brigu o općem dobru i poštovati njihove smjernice. Nadam se da ćemo sačuvati pribranost, vedrinu duha i povjerenje u Gospodina  te da ćemo se  opet radosno okupljati na naša zajednička vjernička i druga slavlja.“                                                               Đuro Hranić, nadbiskup i metropolit

DUHOVNA PRIČEST

Budući da ovih dana ne možemo biti tjelesno prisutni na svetoj misi, pozvani smo da svetu misu pratimo preko sredstava društvenog priopćavanja, te da se duhovno pričestimo. 

Prije svega potrebno je čvrsto vjerovati u euharistijskoga Isusa, u Njegovu stvarnu nazočnost u posvećenoj hostiji, a iznad svega ljubiti Ga i svim srcem žarko čeznuti za Njim. Ta nas čežnja s Njim sjedinjuje duhovno. Tako misli i sveti Ivan od Križa.

Sveti Alfons Liguori lijepo nas savjetuje kako bismo trebali moliti: „Moj Isuse, čvrsto vjerujem da si nazočan u Presvetom Sakramentu. Ljubim te iznad svega i čeznem postati s Tobom jedno. Budući da Te sada ne mogu primiti u svetoj pričesti, molim Te da dođeš barem na duhovan način u moje srce. … Sada si došao i primam Te u svoj zagrljaj i sjedinjujem se posve s Tobom. Ne dopusti da se ikada odijelim od Tebe.“

Duhovnu svetu pričest možemo primiti koliko god puta želimo i u bilo koje doba dana.

U životopisu svete Katarine Sijenske čitamo kako joj je Isus u jednom viđenju pokazao koliko mu je draga duhovna pričest.

Svetica je mislila da duhovna pričest u usporedbi sa sakramentalnom nema nikakvu vrijednost. Isus joj se ukazao s dva kaleža u rukama i rekao: „U ovaj zlatni kalež stavljam sve tvoje sakramentalne pričesti; u srebrni kalež stavljam sve tvoje duhovne pričesti. Oba ova kaleža vrlo su mi draga.“

Svetoj Margareti Mariji Alacoque, koja je vrlo ustrajno i žarko čeznula za Isusom u svetohraništu, Isus je jednom rekao: „Želja jedne duše da me primi toliko mi je mila da joj uvijek dođem kad me ona s velikom čežnjom pozove.“ Zbog toga su sveci voljeli i cijenili duhovnu pričest. Oni su željeli „s Ljubljenim uvijek biti jedno“. Isus je sam rekao: „Ostanite u meni i ja ću ostati u vama!“ (Iv 15,

Duhovna sveta pričest pomaže nam da ostanemo s Isusom sjedinjeni i ako se možda nalazimo daleko od Njegova boravišta.
Ne postoji drugo sredstvo koje bi moglo utažiti čežnju svetaca za Isusom. Psalmist će reći: „Kao što košuta žudi za izvor-vodom, tako duša moja čezne, Bože, za tobom.“ (Ps 42, 1)

„O moj ljubljeni zaručniče“, uzvikuje sveta Katarina Genovska, „toliko čeznem za tom radosti da budem s Tobom. Čak pomislim, kada bih i umrla, kako bih trebala uskrsnuti da bih te mogla primiti u svetoj pričesti.“

Sveta Agata od Križa tako je snažno osjećala čežnju da uvijek bude sjedinjena s euharistijskim Isusom da je rekla: „Da me moj ispovjednik nije naučio duhovno se pričestiti, ne bih mogla živjeti.“

Tijekom dana dobro je sjetiti se savjeta koji je sveti Pio dao svojoj duhovnoj kćeri: „Ako tijekom dana ne možeš drukčije, pozovi Isusa, i usred svih poslova koje obavljaš, pozovi ga gorućom dušom i On će doći. Snagom svoje milosti i ljubavi uvijek će ostati s tobom. U duhu otiđi do svetohraništa, ako ne možeš fizički, i daj tamo oduška svojoj čežnji i primi svoga dragog Isusa u zagrljaj. To je bolje, no da si ga primila u svetoj euharistiji.“

Iskoristimo taj veliki milosni dar, napose u vremenu kušnje ili napuštenosti. Što imamo vrjednijega od sjedinjenja s Isusom u duhovnoj pričesti? Ova sveta vježba može naše dane ispuniti ljubavlju; stavlja nas u nježan Isusov zagrljaj onoliko puta koliko mi to želimo, a može nas dovesti do stalnoga sjedinjenja s Njim.

Sveta Angela Merici nije mogla bez duhovna pričešćivanja. Često se duhovno pričešćivala i druge na to poticala te ovu predivnu vježbu ostavila svojim kćerima kao baštinu.

Zar ne bijaše i život svetoga Franje Saleškoga jedinstven lanac duhovnih pričesti? Nakana mu bijaše da duhovnu svetu pričest prima „barem svako četvrt sata“.

Istu nakanu već od mladosti imao je i sveti Maksimilijan Kolbe, a sluga Božji Andrija Beltramini ostavio nam je u svom dnevniku kratku stranicu koja govori o njegovu načinu života, o neprestanu duhovnomu pričešćivanju i sjedinjenju s euharistijskim Isusom. On piše: „Gdje god se našao, mislim stalno na euharistijskoga Isusa. Želim svoje misli usredotočiti na Isusa u svetohraništu, i ako se noću probudim i gdje god se nalazio, želim se klanjati Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, želim ga zazvati i Njemu sve prikazati.“

Tijekom noći Sveci su dobro znali i osjećali kolika je milost duhovno se sjedinjivati s Isusom. Bili su svjesni da Mu i na taj način iskazuju ljubav. Sveta je Bernardica zamolila jednu sestru da ju, ako prespava, u noći probudi, „jer se željela pričestiti na duhovni način“.

Dok je sveti Rok u Montpellieru izdržavao petogodišnju zatvorsku kaznu jer su mislili da je opasan vagabund, svoj je moleći pogled uvijek usmjeravao prema prozoru. Jednom ga stražar upita: „Zašto stalno gledaš kroz prozor?“ Svetac mu odgovori: „Vidim crkveni toranj.“ Taj mu je toranj bio znamen svetohraništa i njegove ljubavi prema euharistijskom Isusu. A, sveti je arški župnik govorio vjernicima: „Kad ugledate toranj neke crkve, recite: ‘Tamo je Isus jer je tamo svećenik slavio svetu Misu.’“

Učimo i mi od svetaca. Neka nam njihov moćan zagovor pomogne da i naša srca gore onim plamenom žarke ljubavi koja je gorjela u njihovim srcima. Prakticirajmo to i često se duhovno pričešćujmo, posebice u najtežim trenutcima dana. Tada će se i u nama zapaliti plamen ljubavi. Vrlo je utješno što nam govori sveti Leonard iz Porto Maurizija: „Ako se tijekom dana često vježbate u primanju duhovne pričesti, dajem vam mjesec dana i vaše će srce biti u potpunosti promijenjeno.“

Duše koje žarko čeznu za sjedinjenjem s Isusom mogu to ostvarivati i duhovno. Duhovna pričest ne može nadomjestiti sakramentalnu svetu pričest, ali je može nadopuniti.

Molitva kod duhovne pričesti

Isuse moj, vjerujem da si prisutan u Presvetom Sakramentu, ufam se u te, ljubim te nada sve. Iz ove ljubavi kajem se od srca za sve grijehe i obećavam da ću se čuvati svakoga grijeha. Moja duša čezne za tobom, ali ja te ne mogu sada primiti u Presvetom Sakramentu, dođi barem duhovnim načinom u moje srce. (Pomisli da si Isusa doista primio.) Isuse moj, klanjam ti se kao da si u mom srcu stvarno svojim presvetim Tijelom prisutan i sjedinjujem se s tobom. O, ne daj da se ikada od tebe rastavim! Tvoj sveti blagoslov sišao na mene i ostao vazda sa mnom. Amen. Bitno.net

Jednostavno moramo pristupiti Isusu s iskrenom i poniznom željom da Ga slijedimo u vjeri i milosrđu. 

Molitva #1

Moj Isuse,
vjerujem da si prisutan u Presvetom Sakramentu.
Volim Te više od svega
i želim Te primiti u svoju dušu.
Budući da Te ne mogu primiti u sakramentu,
uđi u moje srce barem duhovno.
Prihvaćam Te kao da si već zaista tu
i ujedini me s Tobom.
Ne dopusti da se ikad odijelim od Tebe. Amen

Molitva #2

O moj Isuse, gledam Te u svetom tabernakulu
gdje skriven prebivaš da bi me ljubio.
Volim Te, o moj Bože.
Ne mogu Te primiti u svetoj pričesti.
Ipak, pohodi me u svojoj milosti.
Uđi u moje srce duhovno. Očisti ga. Posveti ga.
Učini ga po srcu svome. Amen
Gospodine, nisam dostojna da uniđeš pod krov moj,
nego samo reci Riječ i ozdravit će duša moja.

Molitva #3

Moj Gospodine i Spasitelju!
Iako sam samo grješni sluga, prilazim Ti s povjerenjem
jer si u svojoj dobroti i milosti rekao:
„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.“
Zbog toga neće prezrjeti ovo skrušeno i ponizno srce.

Iskreno mi je žao što sam Te svojim grijesima uvrijedio
jer Ti si beskrajno dobar.
Ranio sam Tvoje sveto srce nepromišljeno odbijajući Tvoju Svetu volju
i kršeći Tvoje zapovijedi.
No volim Te svim svojim srcem i više od ičega drugoga.
Štujem Tvoju istinsku prisutnost na oltaru.

Osjećam jaku potrebu, dragi Isuse, da Te primim u svetoj pričesti
i budući da ne mogu pristupiti svetom oltaru,
Iskreno Te molim da Ti dođeš k meni barem duhovno
i obnoviš moju dušu svojom slatkom milošću.

Dođi moj Gospodine, moj Bože, moje sve!
Dođi i ne daj da me ikad više od Tebe odijeli grijeh.
Želim biti poput Tebe, pouči me svojim blagoslovljenim putovima.
Pomozi mi svojom milošću da budem pokoran, ponizan, čist i milosrdan
i ispunjen svim vrlinama Tvoga svetoga srca.

O, Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta,
oslobodi me svih mojih rana i grijeha.

U zajedništvu sa svetim Franjom Asiškim molim:
„Neka plamen Tvoje ljubavi obuzme moju dušu
tako da umrem sebi i svijetu za Tvoju ljubav
jer si se udostojao umrijeti na križu u ime ljubavi prema meni!“

Isuse, posvećujem Ti svoje srce svom svojom ljubavlju,
svoju dušu svom svojom snagom i tijelo svim svojim osjetilima.
U jedinstvu s Tobom trudit ću se i trpjeti da ispunim nebesku Božju volju.
Uvijek ću biti svjestan Božje prisutnosti i stremiti savršenstvu.
Blagoslovi me u životu i smrti da Te zauvijek mogu slaviti u raju. Amen

Molitva #4

O Isuse! Ti si nam se predao u svetoj euharistiji
da bi Tvoje Tijelo i Krv bili naše duhovna hrana
po kojoj dobivamo život vječni.
Kad bih bo sada spreman pristupiti svetom oltaru da se ujedinim s Tobom u svetom sakramentu!

Želim svim srcem primiti živi Kruh koji je došao s Neba.
O Gospodine, nisam dostojan da uniđeš pod krov moj
nego samo reci Riječ i ozdravit će duša moja.
Daj da barem osjetim slatki okus duhovne pričesti.

Dođi mi Isuse, moj Bože, moj Gospodine.
Dođi i obnovi moju dušu.
Ojačaj me tako da u jedinstvu s Tobom mogu savršeno ispunjavati Očevu volju.
Ne daj da se ikad od Tebe odijelim grijehom.
Drži me u svojoj ljubavi i milosti.
Nemoj da se udaljim od Tebe varljivim častima i zadovoljstvima svijeta.
Volim Te iznad svega i cijelim svojim srcem.
„Ti si Bog mojega srca i Bog koji je uvijek dio mene.“
Umnoži moju vjeru, ojačaj moju nadu, rasplamsaj moju ljubav
da mogu umrijeti sebi i živjeti za Tebe.“ Amen

Molitva #5

Pod Tvojim nogama, moj Isuse,
prostirem se i nudim Ti kajanje svoga skrušenoga srca
koje je ponizno u svojoj ništavnosti
i u Tvojoj svetoj prisutnosti.
Slavim Te u sakramentu Tvoje ljubavi, neopisivoj euharistiji.
Želim Te primiti pod skromnim krovom koje Ti moje srce nudi.
Dok čekam sreću u svetoj pričesti,
želim Te primiti duhovno.
Dođi mi, o moj Isuse, jer ja dolazim Tebi!
Neka Tvoja ljubav obuhvati moje cijelo biće u životu i smrti.
Vjerujem u Tebe, Tebi se nadam, Tebe volim. Amen

Livija Rogulj – Žena vrsna