KALENDAR

Ponedjeljak, 10. veljače:   Spomendan bl. Alojzija Stepinca, b. i mč.

Utorak, 11. veljače:           Spomendan Gospe Lurdske – dan bolesnika.

Petak, 14. veljače:            Spomendan svetog Valentina, prezbitera i mučenika.

DAN BOLESNIKA

U utorak, 11. veljače je Gospa Lurdska - Dan bolesnika. Stare i bolesne pozivamo na svetu misu u 18 sati. Poslije sv. mise moći će primiti bolesničko pomazanje.

SUSRET ZA RODITELJE KRIZMANIKA

U utorak, 11. i u četvrtak 13. veljače u 19.30 bit će susret za roditelje krizmanika 2. razreda srednje škole. Molimo izaberite dan koji vam više odgovara.

SVETI VALENTIN

U petak, 14. veljače je spomendan sv. Valentina, zaštitnika braka i zdravlja. U katedrali je proštenje. Bit će izložen kip svetog Valentina kod kojeg, prije ili poslije svetih misa, možete  moliti zagovor za svoj brak, obitelj, zdravlje i slično. Mnogi samci koji traže ili čekaju budućeg bračnog druga svetog Valentina mole devetnicu. „Valentinovo može biti bolno za one koji još uvijek nisu pronašli pravog supružnika. Ovom molitvom želimo podsjetiti kako Bog za svakoga od nas ima plan, te kako uvijek postoji razlog za nadu. Znamo kako iskrena kršćanska molitva biva uslišana na način da postignemo krajnju sreću i dobro. Odgovor na naše molitve može biti neočekivan i potrebno je biti spreman na to. U kakvim se god okolnostima našao, znaj kako nisi sam, već da si ljubljen od Boga koji je prepun nježnosti, milosrđa i samilosti. Dođi na nedjeljnu svetu misu. Možda ćeš baš na nedjeljnoj misi upoznati nekoga! Ako ne, susrest ćeš nove ljude i iskusiti ljepotu kršćanskog zajedništva i ljubavi!“ Bitno.net

HODOČASNIČKI DAN BL. M. TEREZIJI SCHERER

U nedjelju, 16. veljače hodočasnički je dan blaženoj majci Mariji Tereziji Scherer. U samostanskoj crkvi sv. misa je u 17 sati, a predslavit će je vlč. Dominik Nedeljković, župni vikar. Izručimo sve svoje potrebe i zahvalnost Bogu što imamo u blaženoj majci Tereziji moćnu zagovornicu.

KRIŽNI PUT MLADIH

Ovogodišnji 15. križni put mladih đakovačko-osječke nadbiskupije bit će 28. ožujka na relaciji dugoj 18 km Dragotin-Ovčara (svetište Božjeg milosrđa). Kao i svake godine pođimo zajedno i na ovaj način pripravimo se za Uskrs. Prijave su u župnom uredu.

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI – SHKM ZAGREB 2020.

Što god vam rekne učinite! Pod ovim geslom održat će se susret mladih u Zagrebu 9. i 10. svibnja 2020. Potičemo mlade, na poseban način srednjoškolce, studente i radničku mladež da se prijave za ovaj susret. Prilika je to za putovanje, molitvu, pjesmu, zajedništvo i upoznavanje mladih iz drugih župa. Prijave su do 15. ožujka zato vas pozivamo da se već sada prijavite. Pripreme za ovaj susret su svakog petka u 20 sati u župi. Prijave u župnom uredu ili kapelanu.

MJESEČNI SUSRET MIR U BOGU

U subotu, 15. veljače u organizaciji Doma duhovne pomoći održat će se mjesečni susret Mir u Bogu s temom: Gledati ispod maske.  Susret će se održati u dvorani „Florentini“, Frankopanska 5a, od 15 do 19 sati, a sadrži predavanje, euharistijsko klanjanje i prigodu za ispovijed. Informacije: Dom duhovne pomoći, tel. 031/801-262; 098/98 76 082; www.sestre-sv-kriza.hr; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

Od 6. do 8. ožujka, na početku korizme, u katedrali će biti korizmena duhovna obnova. Duhovnu obnovu predvodi dr. sc. s. Silvana Fužinato i dr. sc. Grgo Grbešić, profesori na KBF-u. Odvojimo vrijeme i sudjelujmo. Pozivam sve župljane da mole za uspjeh i plodove duhovne obnove.

SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE

Bračno i obiteljsko savjetovalište naše nadbiskupije, organiziraju u subotu 15. veljače s početkom u 8.30, seminar pod nazivom Pomozimo nositi teret jedni drugima. Seminar će se održati na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Predavači su dr. Drago Jerebic i dr. Sara Jerebic. Kotizacija po paru iznosi 50 kuna. Sudjelovanje za djecu je besplatno.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 9. veljače:           u 10.30 ministranti; u 15.00 molitvena zajednica Milosrdnog Isusa.

Ponedjeljak, 10. veljače:   u 18.30 Stado malo - molitveni susret za mladež.

Utorak, 11. veljače:           u 18.30 Dva srca; misijska skupina; Udruga sv. Vinka.

Srijeda, 12. veljače:          u 18.30 Injigo; u 19.00 biblijska skupina.

Četvrtak, 13. veljače:        u 18.30 euharistijsko klanjanje u katedrali. 

Petak, 14. veljače:            u 18.30 krsna kat.; u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 15. veljače:          u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 proba zbora Santo.

Nedjelja, 16. veljače:        u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.