KALENDAR

Ponedjeljak, 3. veljače:     Spomendan svetog Blaža – blagoslov grla.

Srijeda, 5. veljače:             Spomendan svete Agate, djevice i mučenice.

Četvrtak, 6. veljače:          Spomendan svetog Pavla Miki i drugova, mučenici.

Petak, 7. veljače:              Prvi petak – častimo Srce Isusovo – euharistijsko klanjanje.

SVIJEĆNICA

Danas, 2. veljače, na blagdan Prikazanja Gospodinova, za vrijeme euharistijskog slavlja u katedrali u 10.30, bit će blagoslov i ophod sa svijećama. Euharistijsko slavlje predvodi mons. Marin Srakić, nadbiskup u miru, koji će s vjernicima proslaviti svoj imendan. U misi će sudjelovati sestre redovnice koje će izreći obnovu svojih zavjeta.

GOSPA LURDSKA - DEVETNICA

Danas, 2. veljače uz večernju svetu misu u katedrali počinjemo devetnicu Gospi Lurdskoj.

BRAČNI SUSRET (BRAČNI VIKEND)

Od petka, 14. veljače u 20 sati do nedjelja 16. veljače u Betaniji u Đakovu se održava bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu ili Josipi (0997306487).

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

U subotu 1. veljače u 17 sati u Metodovoj dvorani (svećenički dom, ulaz iz Pavićeve ulice) je počeo prvi ovogodišnji tečaj priprave za brak. Još se možete uključiti.

NAKANA ŽIVE KRUNICE

Nakana molitelja žive krunice za veljaču: za bolesne, nemoćne i stare.

SUSRET ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA

U utorak, 4. i u četvrtak 6. veljače u 19.30 bit će susret za roditelje prvopričesnika, 3. razred osnovne škole. Molimo izaberite dan koji vam više odgovara.

SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

U srijedu, 5. veljače u 19.30, u maloj župnoj dvorani je redoviti sastanak župnog pastoralnog vijeća.

ZAHVALA ZA SUDJELOVANJE U AKCIJI KOLAČA - DJELA MARIJINA

U organizaciji Djela Marijina 26. siječnja organizirana je humanitarna akcija kupnje kolača za pomoć obitelji u potrebi iz Piska zbog materijalnih poteškoća koje proizlaze zbog bolesti. Župljani naše župe opet su pokazali kako imaju osjećaja za obitelj koja je u potrebi i kako su spremni podržati i odazvati se na još jednu humanitarnu akciju, iako ta obitelj nije iz ove župe. Prekrasne kolače koje su župljani kupovali, spremili su članovi Djela Marijina, kao i prijatelji, susjedi te  volonteri naše župe iz Zajednice Milosrdnog Samarijanca. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i pripomogli. Članovi Djela Marijina uz pomoć svih vas uspjeli su skupiti 12.639,00 kuna. Na taj način obitelji ćemo omogućiti da može podmiriti dugovanja za režije, prikupiti joj nešto hrane, živežnih namirnica i odjeće. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u akciji u ime obitelji iz Piska.

SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE

Bračno i obiteljsko savjetovalište naše nadbiskupije, organiziraju u subotu 15. veljače s početkom u 8.30, seminar pod nazivom Pomozimo nositi teret jedni drugima. Seminar će se održati na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Predavači su dr. Drago Jerebic i dr. Sara Jerebic. Kotizacija po paru iznosi 50 kuna. Sudjelovanje za djecu je besplatno.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 3. veljače:     u 18.30 Stado malo; u 20.00 Zajednica bračnih susreta.

Utorak, 4. veljače:             u 18.30 Dva srca; misijska skupina.

Srijeda, 5. veljače:             u 18.30 Injigo; u 19.00 biblijska skupina.

Petak, 7. veljače:               u 18.30 krsna kat.; u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 8. veljače:             u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 proba zbora Santo.

Nedjelja, 9. veljače:           u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.