KALENDAR

Utorak, 21. siječnja:           Spomendan svete Agneze, djevice i mučenice.

Srijeda, 22. siječnja:          Spomendan svetih Vinka Palotti i sv. Vinka, đakona.

Petak, 24. siječnja:            Spomendan svetog Franje Saleškog, biskupa i naučitelja.

Subota, 25. siječnja:          Blagdan Obraćenja svetog Pavla, apostola.

Nedjelja, 26. siječnja:        Nedjelja Božje riječi.

SAT SAVEZA

Danas, 19. siječnja u 19 sati je mjesečni molitveni susret Šenštatske obitelji Sat saveza. Na susret pozivamo sve koji primaju sliku Majke Triput Divne - Gospe Hodočasnice.

MOLITVA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

U subotu, 18. siječnja je počela Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Kroz osam dana kršćani cijelog svijeta zajedno mole i razmišljaju o temi: Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje. U katedrali ćemo u sve dane osmine u 18 sati moliti za jedinstvo. Središnji ekumenski molitveni susret naše nadbiskupije, održat će se danas, 19. siječnja, u 17 sati u kapucinskoj crkvi sv. Jakova, Kapucinska 41, Osijek.

ŽUPNA KATEHEZA

Prošli tjedan smo nastavili sa župnom katehezom svih razreda prema rasporedu iz prvog polugodišta. Djeco i roditelji, obavijestite sve iz razreda.

AKCIJA KOLAČA

Članovi Djela Marijina iz Đakova ponudit će kolače poslije svetih misa u nedjelju, 26. siječnja  ispred katedrale. Dobrovoljni prilog vjernika namijenjen je za obitelj u potrebi iz Piska zbog materijalnih poteškoća koje proizlaze zbog bolesti. Kušajte kolače i zasladite zajednicu svojom dobrotom.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

U subotu 1. veljače u 17 sati u Metodovoj dvorani (svećenički dom, ulaz iz Pavićeve ulice) počinje prvi ovogodišnji tečaj priprave za brak.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 13. siječnja upisujemo nakane svetih mise za travanj, svibanj i lipanj.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

U srijedu, 22. siječnja u 18 sati, u župnoj dvorani je predstavljanje nove knjige Igora Vukića o logoru Jasenovac Jasenovac iz dana u dan. Knjiga obrađuje kronološki događanja u 1330 dana postojanja logora na temelju arhivskih izvora, dokumenata i svjedočenja.

BRAČNI SUSRET (BRAČNI VIKEND)

Od petka, 14. veljače u 20 sati do nedjelja 16. veljače u Betaniji u Đakovu se održava bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu ili Josipi (0997306487).

SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE

Bračno i obiteljsko savjetovalište naše nadbiskupije, organiziraju u subotu 15. veljače s početkom u 8.30, seminar pod nazivom Pomozimo nositi teret jedni drugima. Seminar će se održati na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Predavači su dr. Drago Jerebic i dr. Sara Jerebic. Kotizacija po paru iznosi 50 kuna. Sudjelovanje za djecu je besplatno.

BISKUP BOŽE RADOŠ

Mons. Bože Radoš, koji je 24. studenog 2019. zaređen za varaždinskog biskupa, 26. siječnja pohodit će Đakovo. On će u 18 sati slaviti nedjeljnu svetu misu u katedrali.

KONCERT KUBANSKOG ANSAMBLA ARS LONGA

U Đakovu će održati koncert ugledni i poznati glazbeni ansambl Ars longa (Havana, Kuba). Koncert je naslovljen "Serenísima una noche", a na programu je sakralna i svjetovna glazba Latinske Amerike 17. i 18. stoljeća. Koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu u Đakovu u četvrtak, 23. siječnja u 19 sati, a organizator mu je Đakovačko-osječka nadbiskupija i Grad Đakovo. Ulaz je slobodan ili uz dobrovoljni prilog za glazbenike.

CARITASOVA BOŽIĆNA AKCIJA ZA 1000 RADOSTI

Pomozimo zajedno kroz nacionalnu Božićnu akciju Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj - Probudi dobro u svijetu. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti! Mt 6,4. Nazovi donacijski telefon: 0609010 (cijena poziva 6,25 kn). Uplati prilog na žiro račun IBAN 4023400091510126452, poziv na broj 7-19.