KALENDAR

Srijeda, 15. siječnja:          Spomendan svete Anastazije, mučenice.

Petak, 17. siječnja:            Spomendan svetog Antuna, opata.

MINISTRANTI

Danas, 12. siječnja u 10.30 je sastanak za ministrantice i ministrante u župnoj dvorani. U utorak, 14. siječnja u 18.30 je sastanak za roditelje ministranata i ministrante.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 13. siječnja upisujemo nakane svetih mise za travanj, svibanj i lipanj.

ŽUPNA KATEHEZA

Ovaj tjedan nastavljamo sa župnom katehezom svih razreda prema rasporedu iz prvog polugodišta. Djeco i roditelji, obavijestite sve iz razreda.

HODOČASNIČKI DAN BL. TEREZIJI SCHERER

U četvrtak, 16. siječnja hodočasnički je dan bl. majci Mariji Tereziji Scherer. U samostanskoj crkvi sv. misa je u 17 sati, a predslavit će je maestro Ivan AndrićIzručimo sve svoje potrebe i zahvalnost Bogu što imamo u bl. majci Tereziji moćnu zagovornicu.

OSVRT NA BLAGOSLOV OBITELJI

Hvala Vam svima koji ste nas primili u svoj dom i koji ste to željeli, a nište mogli iz vama znanih razloga. U mnogim kućama i stanovima cijela se obitelj okupila na molitvu, strpljivo ste nas taj dan čekali i dočekali. Hvala na razumijevanju i strpljivosti. Mnogi su nas radosno dočekali na ulaznim vratima, primili i počastili. Neki ste sami ostavili otvorenu kapiju kao znak da uđemo ili ste sami stavili križić na svoju kuću. Zahvaljujemo vam na prijemu u vaš dom, na susretu i na svakom daru. Dar bilo kojem svećeniku kod blagoslova ide za potrebe naše župe, u našu župnu blagajnu. Ujedno molimo i za oproštenje ukoliko nešto s naše strane nije bilo u najboljem redu. Ukoliko netko nije bio kod kuće ili smo ga preskočili, prijavite se u župni ured, doći ćemo na naknadni blagoslov u vrijeme kad vam to odgovara. Ukoliko netko kod blagoslova obitelji nije dobio naljepnicu, može je dobiti u župnom uredu.

MOLITVA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

U subotu, 18. siječnja započinje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Kroz osam dana kršćani cijelog svijeta zajedno mole i razmišljaju o temi: Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje. U katedrali ćemo u sve dane osmine u 18 sati moliti za jedinstvo. Središnji ekumenski molitveni susret naše nadbiskupije, održat će se u nedjelju, 19. siječnja, u 17 sati u kapucinskoj crkvi sv. Jakova, Kapucinska 41, Osijek.

BISKUP BOŽE RADOŠ

Mons. Bože Radoš, koji je 24. studenog 2019. zaređen za varaždinskog biskupa 26. siječnja pohodit će Đakovo. On će u 18 sati slavit nedjeljnu svetu misu u katedrali.

KONCERT KUBANSKOG ANSAMBLA ARS LONGA

U Đakovu će održati koncert ugledni i poznati glazbeni ansambl Ars longa (Havana, Kuba). Koncert je naslovljen "Serenísima una noche", a na programu je sakralna i svjetovna glazba Latinske Amerike 17. i 18. stoljeća. Koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu u Đakovu u četvrtak, 23. siječnja u 19 sati, a organizator mu je Đakovačko-osječka nadbiskupija i Grad Đakovo. Ulaz je slobodan ili uz dobrovoljni prilog za glazbenike.

CARITASOVA BOŽIĆNA AKCIJA ZA 1000 RADOSTI

Pomozimo zajedno kroz nacionalnu Božićnu akciju Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj - Probudi dobro u svijetu. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti! Mt 6,4. Nazovi donacijski telefon: 0609010 (cijena poziva 6,25 kn). Uplati prilog na žiro račun IBAN 4023400091510126452, poziv na broj 7-19.

BRAČNI SUSRET (BRAČNI VIKEND)

Od petka, 14. veljače u 20 sati do nedjelja 16. veljače u Betaniji u Đakovu održava se bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu ili Josipi (0997306487).