ZORNICE

Kroz došašće su zornice u katedrali 7.00, a u samostanu u 6.30 (i subotom). U dogovoru s pekarnicama Anđel (File Lekaj), Bakina pekara (Franka Bognar) i Žitopek (Roza  Prekljušaj) dogovorili smo da svako jutro, tijekom došašća, ispeku za djecu preko 200 kiflica koje će moći dobiti, napose djeca koja idu odmah poslije zornice u školu. Hvala našim pekarnicama. 

BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA

U subotu, 14. prosinca, u župnom misijskom centru je otvorena misijska božićna izložba. Izložba je prodajnog karaktera, te je možete danas i ovih dana razgledati i nešto kupiti.  

BETLEHEMSKO SVJETLO

Danas, 15. prosinca prije večernje mise u 18 sati u katedrali će izviđači unijeti i nama ostaviti Betlehemsko svjetlo. To svjetlo možete ponijeti u svoje domove.

NEDJELJA CARITASA

Danas, 15. prosinca, obilježavamo Nedjelju Caritasa. Nedjeljna milostinja toga dana, kao i vaši novčani prilozi idu za potrebe Caritasa. Djeco, u nedjelju donesite Caritasove škrabice.

ORATORIJ SVETOG KRIŽA

Danas, 15. prosinca s početkom u 15 sati održat će se u dvorani Florentini, 53. Oratorij svetog Križa, na temu: Živjeti božićno. Ulaz je slobodan i svi su pozvani, napose Udruga Terezijin krug, Mjesno Franjevačko bratstvo svjetovnog reda bl. M. M. Terezije Scherer, te volonteri i donatori Socijalne samoposluge Terezijin krug Đakovo.

BOŽIĆNA ISPOVIJED

Ispovijed za svu školsku djecu je u četvrtak, 19. prosinca u 9 i u 15 sati. Božićna ispovijed za sve župljane je u petak, 20. i u subotu 21. prosinca. Molimo vas, da za božićnu ispovijed ne čekate zadnje dane, jer je tada obično gužva i nervoza. Ispovijed je od 6.30 do 8.00, te popodne od 17 do 18.30. Molimo, ne planirajte ispovijed za vrijeme sv. mise.

HODOČASNIČKI DAN BL. M. T. SCHERER

U ponedjeljak, 16. prosinca hodočasnički je dan bl. majci Mariji Tereziji Scherer. U samostanskoj crkvi sv. misa je u 17 sati, a predslavit će je rektor samostanske crkve vlč. Zdenko IlićIzručimo sve svoje potrebe i zahvalnost Bogu što imamo u bl. majci Tereziji moćnu zagovornicu.

PREDBOŽIĆNI SUSRET ZA OSOBE S INVALIDITETOM

U vrijeme duhovne priprave za Božić, Dom duhovne pomoći sestara sv. Križa u Đakovu i župa Svih svetih Đakovo tradicionalno organiziraju predbožićni susret  za osobe s invaliditetom, njihove roditelje i prijatelje. Susret će se održati u subotu 21. prosinca u 15 sati u dvorani Florentini. Započinje sv. misom, koju predvodi pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić, a nastavlja se prigodnim programom u izvedbi djece s posebnim potrebama te druženjem za sve sudionike susreta. Na susret su pozvane i udruge koje skrbe o osobama s invaliditetom te predstavnici vlasti iz lokalne zajednice, čime se želi povećati osjetljivost društva za njihove poteškoće, kako bi se što lakše integrirali u zajednicu u kojoj žive. Radi bolje organizacije susreta potrebno je prijaviti se u župni ured Svih svetih ili Dom duhovne pomoći 031/801-262. 

PALJENJE ADVENTSKIH SVIJEĆA

U suradnji s Gradom u adventu se zajednički duhovno pripremamo za Božić paljenjem adventskih svijeća na središnjem adventskom vijencu na Strossmayerovom trgu. Služba paljenja svijeća je svake subote u 18.30 nakon večernje mise. Četvrtu svijeću palimo 21. prosinca.

SIROMASI

I ove godine planiramo značajnije za Božić pomoći onima koji su u potrebi. Stoga vas opet molimo da, prema svojim mogućnostima, darujete nešto od živežnih namirnica za siromahe. Namirnice možete donijeti u župu ili ih ostaviti u košaricu u Konzumu.

AKCIJA CARITASOVE POMOĆI ALBANIJI

„Suosjećamo s ljudima u Albaniji kojima se u nekoliko trenutaka (nakon potresa) život drama-tično promijenio, koji su izgubili svoje najdraže ili je njihova sudbina još neizvjesna. Skromnom, ali konkretnom pomoći kao i molitvenom blizinom želimo im iskazati iskreno zajedništvo u za njih teškoj situaciji“. Hrvatski Caritas poziva hrvatske građane i tvrtke koji mogu i žele putem Caritasove mreže solidarno poduprijeti napore u skrbi za stradale u Albaniji da svoje novčane priloge uplate na: HR0523400091100080340; poziv na broj 2711; svrha uplate ALBANIJA.