KALENDAR

Četvrtak, 12. rujna:             Spomendan Presvetog Imena Marijina.

Petak, 13. rujna:                  Spomendan svetog Ivana Zlatoustog, biskupa i naučitelja.

Subota, 14. rujna:                Blagdan Uzvišenja svetog Križa.

HODOČAŠĆA

U subotu 14. rujna je Dekanatsko hodočašće u Aljmaš. Cijena prijevoza je 40 kuna. Polazak je u 7 sati ispred DVD-a. U subotu, 21. rujna hodočastimo u Ivanovce (kod Valpova) na godišnjicu posvete novoizgrađenog Šenštatskog svetišta. Prijave za hodočašća su u župnom uredu.

NADBISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

U subotu, 28. rujna organizira se Nadbiskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu i pohod Ivancu, rodnoj župi biskupa Ćirila Kosa o 100. obljetnici njegova rođenja. Cijena puta je 120 kuna. U 10 sati je molitva i prigodna pobožnost, u 11 sati svečana sveta misa, a u 15.30 sati pohod je Ivancu i blagoslov spomen-ploče u krsnoj crkvi biskupa Ćirila. Potičemo sve vjernike, a na poseban način župne suradnike da se prijave na ovo hodočašće.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

U subotu 7. rujna, u 17 sati, u župnoj dvorani je počela priprava za brak. Još se možete uključiti na pripravu. Posljednji tečaj je u studenom.

SMOTRA PJEVAČKIH KLAPA

Jučer je u Đakovu održana četvrta Smotra klapa. Sve te klape pjevat će danas, 8. rujna za vrijeme sv. mise u 10.30 u katedrali. Na misi u 7.30 pjeva klapa Dobrkovići iz Širokog Brijega.

PROMOCIJA KNJIGE

U nedjelju, 15. rujna u 20 sati u župnoj dvorani je promocija knjige Oteti od zaborava - 91 heroj Domovinskog rata autorice Roberte Kljenak.

IGNACIJANSKE DUHOVNE VJEŽBE

Otvoreni susret Ignacijanskih duhovnih vježbi, za sve koji žele dobiti informacije je u srijedu, 11. rujna u 19 sati. U listopadu počinju vježbe. Traju 30 tjedana, svatko ih uz upute obavlja kod svoje kuće. Tjedni susreti i upute su u župi. Prijave su na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

BRAČNI VIKEND

Bračni susreti se održavaju od 4. do 6. 10. se kod sestara u Betaniji. Svi zainteresirani se mogu javiti. Uz grupu bračnih parova, bolje upoznajmo sebe i svog bračnog druga te tako učvrstimo svoj brak i svoje predanje jedno drugomu. 

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 9. rujna:         u 19.00 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 10. rujna:               u 19.00 Udruga sv. Vinka; misijska skupina.

Srijeda, 11. rujna:               u 19.00 liturgijska priprava za mladence. 

Četvrtak, 12. rujna:            u 19.15 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih svetih.

Petak, 13. rujna:                u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 katedralni zbor.

Subota, 14. rujna:              u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.00 proba za zbor Santo.

Nedjelja, 15. rujna:            u 10.30 susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus.

GODINA JUBILEJSKOG SPOMENA BISKUPA ĆIRILA KOSA

Kako nas snažno apostolski nauk u Poslanici Hebrejima potiče i poziva da se spominjemo svojih pastira koji su nam navješćivali Božju riječ (usp. Heb 13,7-9a). Tom se pozivu na poseban način želimo odazvati u ovoj 2019. godini, u kojoj se spominjemo stote obljetnice rođenja našeg biskupa, blage uspomene Ćirila Kosa, đakovačkoga i srijemskoga biskupa od 1974. do 1997., rođena 19. studenoga 1919. u Ribić Bregu, u Župi Ivanec u Hrvatskom zagorju, odakle je sa svojim roditeljima, braćom i sestrama 1925. godine doselio u Slavoniju, u Harkanovce. Životni put biskupa Ćirila ove nam godine pruža za spomen još nekoliko obljetnica: jubileja 75. obljetnice njegova svećeničkoga ređenja 1944. godine i 45. obljetnice biskupskoga ređenja 1974. godine, kao i 60. obljetnice njegova uhićenja 1959. godine i zatvaranja od strane tadašnjih komunističkih vlasti. „U kršćanskoj viziji jubileji čine posebnu godinu milosti te u životu pojedinaca i zajednica imaju važnu i značajnu ulogu.“ (iz okružnice nadbiskupa Đure Hranića).

NAKANA ŽIVE KRUNICE

Nakana za molitelje žive krunice u rujnu je: za đake, studente, nastavnike i profesore.