KALENDAR

Ponedjeljak, 15. srpnja:       Spomendan svetog Bonaventure, biskupa i naučitelja.

Utorak, 16. srpnja:               Blažena Djevica Marija od Brda Karmela.

Subota, 20. srpnja:              Blagdan svetog Ilije, proroka, zaštitnika naše nadbiskupije.

NOVI ŽUPNI VIKAR

Dekretom nadbiskupa Đure Hraniće, mladomisnik Dominik Nedeljković je od 1. kolovoza župni vikar naše župe. Danas, 14. srpnja u Osijeku u župi sv. Josipa radnika, on slavi Mladu misu.  

HODOČASNIČKI DAN BLAŽENOJ TEREZIJI SCHERER

U utorak 16. srpanja, u samostanskoj crkvi je Hodočasnički dan bl. M. M. Tereziji Scherer. Svetu misu u 17.30 predvodi mo. Ivan Andrić.  Prije svete mise je uobičajena pobožnost.

DJEČJE LJETO

I ove godine naša župa u suradnji sa udrugom Amadea, organizira Dječje ljeto za djecu koja žele radosno i zabavno provesti jedan  tjedan u zajedništvu i igri pod vodstvom naših mladih volontera koji će ih učiti mnoge pjesme, igre, plesove, ali i kako se živi radosno s Isusom. Dječje ljeto počinje u ponedjeljak, 15. srpnja u 9 sati na ljetnoj pozornici centra Amadea.

SVETE MISE U SAMOSTANSKOJ CRKVI

Od 1. srpnja do 2. rujna jutarnje su svete mise u 7 sati u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova.

GOSPA KARMELSKA

Nadbiskup Đuro Hranić predvodit će u utorak, 16. srpnja svečano misno slavlje u 19 sati u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj o svetkovini Gospe Karmelske. Istoga dana misno slavlje u 11 sati predvodit će o. Ivan Pleše, a pobožnost krunice je u 10.30. Trodnevna duhovna priprava za svetkovinu trajat će od 13. do 15. srpnja.

LJETNI PRAZNICI ŠKOLSKE DJECE

Draga djeco, počeli su ljetni praznici. No, i za vrijeme praznika se trebate moliti, dobra djela činiti i na svetu misu ići, ma gdje bili. Podsjetite na to svoje roditelje i ukućane.