KALENDAR

Srijeda, 3. srpnja:                Blagdan svetog Tome, apostola.

Petak, 5. srpnja:                  Blagdan sv. Ćirila i Metoda, Slavenski apostoli Suzaštitnici Europe.

Subota, 6. srpnja:               Obljetnica smrti biskupa Ćirlia Kosa; Prva subota.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 1. srpnja upisujemo svete mise za listopad, studeni i prosinac 2019. godine.

LJETOVANJE U ZATONU

U ponedjeljak, 1. srpnja u 19 sati je kratki dogovor za roditelje ministranata i pjevača koji idu na ljetovanje u Zaton. Polazak za Zaton je u utorak, 9. srpnja u 5.30 ispred DVD-a.

DJEČJE LJETO

I ove godine naša župa u suradnji sa udrugom Amadea, organizira Dječje ljeto za djecu koja žele radosno i zabavno provesti jedan  tjedan u zajedništvu i igri pod vodstvom naših mladih volontera koji će ih učiti mnoge pjesme, igre, plesove, ali i kako se živi radosno s Isusom. Dječje ljeto će se održavati od 14. do 21. srpnja na ljetnoj pozornici centra Amadea. Participacija za troškove je 30 kuna (cijena majice koje dobiju je 25 kuna). Prijave su u župnom uredu na tel.: 802 300 ili kod s. Meri: 091 727 2401 do 10. srpnja.

PRVI PETAK I SUBOTA

Ovoga tjedna je prvi petak u mjesecu srpnju. Častimo Srce Isusovo uz večernju svetu misu u 18.30 u katedrali. Na prvu subotu molimo za duhovna zvanja.

SV. MISE U SAMOSTANSKOJ CRKVI

Danas, 30. lipnja je cjelodnevno euharistijsko klanjanje u samostanskoj crkvi. Od 1. srpnja do 2. rujna jutarnje su svete mise u 7 sati u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova.

ĐAKOVAČKI VEZOVI

53. Đakovački vezovi, kulturno – turistička manifestacija grada Đakova svečano će bit otvorena u petak, 5. srpnja u 21 sat ispred katedrale. U nedjelju, 7. srpnja nema sv. mise u 9 sati. Nakon povorke sudionika Đakovačkih vezova, svečano misno slavlje oko 10.30 sati predvodit će nadbiskup mons. Đuro Hranić.

GOSPA KARMELSKA

U utorak, 16. srpnja svečano misno slavlje u 19 sati u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj o svetkovini Gospe Karmelske. Večernje hvale Božanskog časoslova su u 18 sati. Istoga dana misno slavlje u 11 sati predvodit će o. Ivan Pleše, karmelićanin, a pobožnost krunice i litanije su u 10.30. Trodnevna molitvena priprava za svetkovinu trajat će od 13. do 15. srpnja. U subotu, 13. srpnja u 18 sati započet će molitva krunice i lauretanske litanije. Misno slavlje u 19 sati predvodit će vlč. Željko Šimić, župnik drenovački. Drugoga dana, nakon molitvenog programa od 18 sati, misu u 19 sati predvodit će vlč. Mario Brkić, župnik sarvaški. Trećega dana, 15. srpnja u 18 sati molit će se Večernje hvale Božanskog časoslova, a misu u 19 sati predvodit će vlč. Ivan Lenić, župnik Župe Gospe od Brze Pomoći iz Slavonskog Broda U danima trodnevnice bit će prigoda za ispovijed od 18 sati, a nakon svete mise mogućnost primanja Gospina škapulara.

TRAŽIMO PAZITELJICE KATEDRALE

Budući da nismo prikupili dovoljno muških pazitelja katedrale, tražimo i žene koje su voljne tjedno jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u molitvi i vršiti paziteljsku službu.

NEKI TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 1. srpnja:       u 19.00 Stado malo; u 20.00 Zajednica bračnih susreta.

Subota, 6. srpnja:                u 19.30 pobožnost prvih subota u crkvi Svih svetih – euharistijsko klanjanja i molitveno slavljenički susret ST Izrael.

ODIJEVANJE

Nastupilo je razdoblje visokih temperatura i vrućina. Mnogi tada posvuda izgube granicu pristojnog odijevanja. Bilo da u crkvu dolazimo kao turisti, nekoga vodimo ili dolazimo na svetu misu, budimo pristojno odjeveni. 

ŽIVA KRUNICA

Nakana moliteljima žive krunice u srpnju - za obitelji: za obnovu ljubavi, vjernosti, mira, za velikodušno davanje novih života i rađanje začete djece, za obnovu obiteljske molitve.