KALENDAR

Ponedjeljak, 10. lipnja:      Spomendan: Blažena Djevica Marija – Majka Crkve.

Srijeda, 12. lipnja:             Spomendan svetog Barnabe, apostola.

Četvrtak, 13. lipnja:           Spomendan svetog Antuna Padovanskog, prezbitera i naučitelja.

SLAVLJE SVETE POTVRDE ILI KRIZME

Danas je slavlje sakramenta svete potvrde za 120 srednjoškolaca. Svetu misu u 10.30 u katedrali predvodi nadbiskup Đuro Hranić. Potvrđenike pozivamo da i dalje nastave dolaziti na nedjeljne svete mise i na susret u subotu 15.06. u 9, 10 ili 11 sati, kad će biti podjela fotografija.

PROSLAVA SV. ANTUNA                                           

U četvrtak, 13. lipnja u samostanskoj crkvi Srca Isusova na spomendan Svetog Antuna Padovanskoga je proštenje. Svete mise su u 5, 6.30, 8, 9.30, 11 i 17.30 sati, večernja misa je u 17.30. Ispovijedanje počinje u 4.30. Blagoslov djece je u 16 sati.

PRODAJNA AKCIJA KOLAČA - POMOĆ MLADIMA ZA LJETNI KAMP

U nedjelju, 16. lipnja mladi naše župe organiziraju prodajnu akciju kolača. Zahvalni za prošlogodišnju pomoć župljana mladima, kad su prodajnom akcijom skupili oko 10.000 kn., molimo da ih i ove godine podržite jer ovakav način rada s mladima od velike je važnosti za njih. Na ljetnom kampu kroz zajedničke radionice, svakodnevnu svetu misu i zajedništvo utvrđuju svoju vjeru i međusobno zajedništvo, te se tako lakše ugrađuju u župnu zajednicu. Mladi su uvijek veliko blago župe.  Preporučamo ih također svima vama, pojedincima i poduzećima, da se uključite u ovu akciju te tako pokažemo našim mladima da znamo vrednovati njihov trud i da smo uz njih u svim njihovim potrebama.

ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

U nedjelju, 16. lipnja u 9 sati slavit ćemo misu zahvalnicu na kraju školske godine. Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, nastavnike, profesore i roditelje na misu zahvalnicu.

DJEČJE LJETO

I ove godine naša župa u suradnji sa udrugom Amadea, organizira Dječje ljeto za djecu koja žele radosno i zabavno provesti jedan  tjedan u zajedništvu i igri pod vodstvom naših mladih volontera koji će ih učiti mnoge pjesme, igre, plesove, ali i kako se živi radosno s Isusom. Dječje ljeto će se održavati od 14. do 21. srpnja na ljetnoj pozornici centra Amadea. Prijave su u župnom uredu na tel.: 802 300 ili kod s. Meri: 091 727 2401 do 10. srpnja.

ŽIVA KRUNICA

Nakana žive krunice za lipanj: za biskupe, svećenike i duhovna zvanja.

KVATRE

Počinju ljetne kvatre, posvećene su molitvi za posvećenje ljudskog rada i za urod zemlje.

DUHOVNE VJEŽBE U SVAKODNEVICI

U ponedjeljak, 10. lipnja u 18.30 u dvorani Florentini, nastavljaju se 16. Duhovne vježbe u svakodnevici. Okvirna tema je Vjerodostojan kršćanin. Voditeljica je s. Karmela i suradnici.

TRAŽIMO PAZITELJE KATEDRALE

Molimo sve Vas koji biste bili voljni tjedno jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u molitvi i vršiti paziteljsku službu, da se javite u župni ured.

HODOČAŠĆE MARIJANSKI ZAVJET

Ovogodišnja hodočasnička ruta prema planu polazi iz Osijeka 8. lipnja i nakon skoro 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 21. kolovoza 2019. godine. U srijedu, 12. lipnja je ruta Vođinci – Đakovo, a u četvrtak 13. lipnja ruta Đakovo – D. Andrijevci. Pridružite se! Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara, a sami birate koliko dana želite sudjelovati i gdje se želite priključiti. Prijavite se i pomozite da hodočasnike smjestimo na spavanje i da ih pogostimo.

DEKANATSKI SUSRET MINISTRANATA

U subotu, 15. lipnja je susret ministranata Đakovačkog dekanata. Okupljanje je u 9.30 u našem župnom dovorištu. Molim ministrante koji mogu ići na susret da mi se do 12. lipnja prijave.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 10. lipnja:      u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 11. lipnja:               u 19.00 Udruga sv. Vinka; Dva srca; misijska skupina.

Srijeda, 12. lipnja:              u 19.15 mladenci – liturgijska priprava.

Četvrtak, 13. lipnja:            u 19.15 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih svetih.

Petak, 14. lipnja:                u 19.30 proba mješovitog zbora.

Subota, 15. lipnja:              u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 zbor Santo.

Nedjelja, 16. lipnja:            u 10.30 nema susreta za ministrante; u 15.00 Milosrdni Isus.