VJERA I SVJETLO

Danas, 24. veljače u 15 sati u župnoj dvorani je redoviti mjesečni susret Zajednice Vjera i svjetlo, koja radi s invalidnim osobama i njihovim obiteljima.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

U subotu 2. ožujka u 17 sati u župnoj dvorani (ulaz iz Gupčeve ulice) počinje drugi ovogodišnji tečaj priprave za brak.

AKCIJA KRAFNE

U nedjelju, 3. ožujka Udruga svetog Vinka organizira svoju godišnju akciju krafni. Svaki vaš dar je namijenjen siromasima naše župe.

DEKANATSKI SUSRET BRAČNIH PAROVA

U ponedjeljak 4. ožujka u 19,30 sati u župnoj dvorani je susret bračnih parova Đakovačkog dekanata. Svi parovi su dobrodošli!

ŽIVA KRUNICA

Nakana žive krunice u ožujku: za molitelje žive krunice i njihove nakane.

KRUNICA BOŽJEG MILOSRĐA

Svaki dan prije večernje sv. mise molimo ružarij, a prije nedjeljnih misa krunicu Božjeg milosrđa.

PRVI PETAK I SUBOTA

Ovaj tjedan su prvi petak i subota u ožujku. Na prvi petak častimo Srce Isusovo. Na prvu subotu molimo za svećenička i redovnička zvanja. Napose pozivamo članove molitvene mreže.

DUHOVNE OBNOVE

Od 8. do 10. ožujka, u Bogoslovnom sjemeništu je susret mladića  srednjoškolske dobi (3. i 4. r.).

PROSLAVA SVETOG JOSIPA U KARMELU

Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj svečano će 19. ožujka proslaviti svoga zaštitnika, a proslavi će prethoditi trodnevna priprava. Na sam dan svetkovine svečano misno slavlje u 18 sati predvodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, a misi će prethoditi večernja molitva u 17 sati. Jutarnje misno slavlje u 11 sati predvodit će o. Zlatko Žuvela, karmelićanin, a u 10 sati prethodit će pobožnost sv. Josipu: krunica i litanije. Tijekom trodnevnice od 16. do 18. ožujka pobožnost sv. Josipu započet će u 17 sati, a misno slavlje u 18 sati. Prvoga dana misu će predvoditi vlč. Blaž Jokić, župni vikar u Donjem Miholjcu, drugoga dana vlč. Krešimir Čutura, vicerektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, a trećega dana vlč. Domagoj Lacković, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata.

DEKANATSKI KRIŽNI PUT OBITELJI

U subotu 30. ožujka, održat će se križni put obitelji našeg dekanata. Okupljanje je ispred katedrale u 11.30, a završetak u Dragotinu. Na križni put pozivamo cijelu obitelj, a osobito bračne parove. U Dragotinu je kuhani ručak i osvježenje. Ako i sami ponešto ponesete, rado ćemo se na kraju počastiti. U slučaju lošeg vremena križni put bi se održao u katedrali.

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

Od 21. do 23. ožujka, na početku korizme, u katedrali je Korizmena duhovna obnova. Duhovnu obnovu predvodi p. Marko Glogović, tajnik hrvatske pavlinske provincije. Odvojimo vrijeme i sudjelujmo. Pozivam sve župljane da mole za uspjeh i plodove duhovne obnove.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 24. veljače:         u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

Ponedjeljak, 25. veljače:   u 18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 26. veljače:            u 18.30 Udruga svetog Vinka; Dva srca - molitveni susret; misijska skupina; u 20.00 čitači i biblijska.

Srijeda, 27. veljače:           u 18.30 Injigo; u 19.15 krizmanici 2. pripravne godine.

Četvrtak, 28. veljače:         u 18.30 klanjanje; u 20,00 krizmanici 1.pripravne godine.

Petak, 1. ožujka:                u 18.30 krsna kat.; u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 2. ožujka:              u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 3. ožujka:            u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.