BLAGDANI I SPOMENDANI

Srijeda, 20. veljače:           Spomendan svetih mučenika Osijeka i Panonije.

Petak, 22. veljače:             Blagdan Katedre svetog Petra, apostola.

Subota, 23. veljače:           Spomendan svetog Polikarpa, biskupa i mučenika.

PREDAVANJE VJEROVATI SRCEM

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i Udruga Duhos organiziraju predavanje „Vjerovati srcem – uloga čuvstava u duhovnom životu“ koje će održati p. Mihály Szentmártoni, DI, profesor psihologije i duhovnosti na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Predavanje će se održati u utorak, 19. veljače u 20 sati u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku.  

PREDSTAVLJANJE KNJIGE I PROJEKCIJA FILMA

Udruga dragovoljaca Đakovštine 1990.-1991., u petak, 22. veljače u 18 sati, u župnoj dvorani nas poziva na predstavljanje knjige i projekciju filma Stoljeće srbijanskog terora 1918.-2018. autora Nenada Piskača i Jakova Sedlara.

VJERA I SVJETLO

U nedjelju, 24. veljače u 15 sati u župnoj dvorani je redoviti mjesečni susret Zajednice Vjera i svjetlo, koja radi s invalidnim osobama i njihovim obiteljima.

PROSLAVA SVETOG JOSIPA U KARMELU

Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj svečano će 19. ožujka proslaviti svoga zaštitnika, a proslavi će prethoditi trodnevna priprava. Na sam dan svetkovine svečano misno slavlje u 18 sati predvodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, a misi će prethoditi večernja molitva u 17 sati. Jutarnje misno slavlje u 11 sati predvodit će o. Zlatko Žuvela, karmelićanin, a u  10 sati prethodit će pobožnost sv. Josipu: krunica i litanije. Tijekom trodnevnice od 16. do 18. ožujka pobožnost sv. Josipu započet će u 17 sati, a misno slavlje u 18 sati. Prvoga dana misu će predvoditi vlč. Blaž Jokić, župni vikar u Donjem Miholjcu, drugoga dana vlč. Krešimir Čutura, vicerektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, a trećega dana vlč. Domagoj Lacković, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata.

DEKANATSKI KRIŽNI PUT OBITELJI

U subotu 30. ožujka, održat će se križni put obitelji našeg dekanata. Okupljanje je ispred katedrale u 11.30, a završetak u Dragotinu. Na križni put pozivamo cijelu obitelj, a osobito bračne parove. U Dragotinu je kuhani ručak i osvježenje. Ako i sami ponešto ponesete, rado ćemo se na kraju počastiti. U slučaju lošeg vremena križni put bi se održao u katedrali.

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

Od 21. do 23. ožujka, na početku korizme, u katedrali je korizmena duhovna obnova. Duhovnu obnovu predvodi p. Marko Glogović, tajnik hrvatske pavlinske provincije. Odvojimo vrijeme i sudjelujmo. Pozivam sve župljane da mole za uspjeh i plodove duhovne obnove.

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

U subotu, 28. rujna je Nadbiskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu i pohod Ivancu, rodnoj župi biskupa Ćirila Kosa o 100. obljetnici njegova rođenja. Već sada planirajmo hodočastiti.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 18. veljače:   u 18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 19 veljače:            u 18.30 Dva srca; misijska skupina; u 20.00 čitači i biblijska.

Srijeda, 20. veljače:           u 18.30 Injigo; u 19.15 krizmanici 2. pripravna godina.

Četvrtak, 21. veljače:         u 18.30 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 22. veljače:             u 18.30 krsna kat.; u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 23. veljače:           u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 24. veljače:         u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.