BLAGDANI I SPOMENDANI

Ponedjeljak, 11. veljače: Gospa Lurdska – Dan bolesnika.

Četvrtak, 14. veljače:      Spomendan svetog Valentina, prezbitera i mučenika.

DAN BOLESNIKA

U ponedjeljak, 11. veljače je Gospa Lurdska - Dan bolesnika. Stare i bolesne pozivamo na svetu misu u 9 sati. Poslije sv. mise moći će primiti bolesničko pomazanje.

SUSRET ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA

U utorak, 12. i u četvrtak 14. veljače u 19.30 bit će susret za roditelje prvopričesnika, 3. raz. O.Š.

FRA IVICA VRBIĆ 11. VELJAČE U ĐAKOVU

U ponedjeljak, 11. veljače bit će nam čast ugostiti fra Ivicu Vrbića, kapucina, koji kao misionar već nekoliko godina skrbi za najpotrebitije u Boliviji. Svi oni koji su u Đakovu, Slavoniji ili bi htjeli čuti iskustva fra Ivice u misiji Minero, mogu doći u ponedjeljak 11. veljače u 17 sati u samostansku crkvu. Ispred crkve prodavat će se nabožni predmeti, a sav prihod ide za potrebe misije u kojoj djeluje fra Ivica. Oni koji nisu u mogućnosti doći, mogu pripomoći donacijama za krunice, narukvice i ostale predmete koji se mogu vidjeti na stranici našeg Misijskog centra www.misije-djakovo.com jer svaka je pomoć dobrodošla. Valja napomenuti da će u misiju Minero poći volontirati i naša sugrađanka, Mateja Gazilj. Božji blagoslov svim sadašnjim i budućim donatorima, kao i svima koji pomažu fra Ivicu u njegovom poslanju!

SVETI VALENTIN

U četvrtak, 14. veljače je spomendan sv. Valentina, zaštitnika braka i zdravlja. U katedrali je proštenje. Bit će izložen kip svetog Valentina kod kojeg, prije ili poslije svetih misa, možete  moliti zagovor za svoj brak, obitelj, zdravlje i slično.

HODOČASNIČKI DAN BL. TEREZIJI SCHERER

U subotu 16. veljače u samostanskoj crkvi je Hodočasnički dan bl. M. M. Tereziji Scherer. Nakon uobičajene pobožnosti slijedi sveta misa u 17 sati koju će slaviti vlč. Josip Antolović, župnik iz Donjeg Miholjca. Poslije svete mise u dvorani Florentini se nastavlja Mala škola života na temu: Čovjekov odgovor Bogu.

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

U subotu, 28. rujna je Nadbiskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu i pohod Ivancu, rodnoj župi biskupa Ćirila Kosa o 100. obljetnici njegova rođenja. Već sada planirajmo hodočastiti.

DEKANATSKI SUSRET ČLANOVA ODBORA ZA NAVIJEŠTANJE ŽPV-a

Dekanatski susret svećenika i članova Odbora za naviještanje Župnog pastoralnog vijeća Đakovačkog i Velikokopaničkog dekanata održat će se 11. veljače u župnoj dvorani s početkom u 19.30. Nakon molitve i uvodne riječi dekana preč. Josipa Ivešića, uslijedit će predavanje „Zahtjevi nove evangelizacije u svjetlu djelovanja Odbor ŽPV-a za naviještanje“ dr. Stanislava Šote, koordinatora Pastoralnog centra.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 10. veljače:         u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

Ponedjeljak, 11. veljače:   u 18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 12 veljače:             u 18.30 Dva srca; misijska skupina; u 20.00 čitači i biblijska.

Srijeda, 13. veljače:           u 18.30 Injigo; u 19.15 krizmanici 2. pripravna godina.

Četvrtak, 14. veljače:         u 18.30 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 15. veljače:             u 18.30 krsna kat.; u 19.30 katedralni zbor; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 16. veljače:           u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 17. veljače:         u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.