KALENDAR

Ponedjeljak, 5. studenog: Spomendan svih svetih srijemskih i panonskih mučenika.

Četvrtak, 8. studenog:      Spomendan blaženog Gracije Kotorskog, redovnika.

Petak, 9. studenog:           Blagdan Posvete Lateranske bazilike.

KONCERT KLAPE ŽRNOVNICA

Danas, 4. studenog u 19 sati (nakon večernje mise) u katedrali u Đakovu održat će koncert Klapa Žrnovnica iz Splita. Na programu su duhovne klapske skladbe. Ulaz je slobodan!

PRIPRAVA ZA BRAK

U subotu, 3. studenoga u 17 sati u župnoj dvorani je počeo posljednji ovogodišnji tečaj priprave za brak. Tečaj se nastavlja danas. Još se možemo uključiti.

UPIS NAKANA ZA SVETE MISE

Od 5. studenoga upisivat ćemo nakane svetih misa za siječanj, veljaču i ožujak. Svaki dan možemo upisati najviše dvije nakane za određeni dan. Za neodređene dane možete uplatiti koliko želite misnih nakana, njih služe umirovljeni svećenici, profesori, kanonici… 

DEKANATSKI SUSRET- OBNOVA BRAČNIH PAROVA

U ponedjeljak, 5. studenog u 20 sati je susret bračnih parova Đakovačkog dekanata. Tema susreta je međusobna komunikacija. Susret je otvoren za sve bračne parove.

PROSLAVA BRAČNIH JUBILEJA

U nedjelju, 11. studenoga slavimo Nedjelju bračnih jubileja. Na večernju misu u 18 sati u katedralu pozivamo sve bračne parove koji ove godine slave ili su već proslavili, bilo koji bračni jubilej: 25, 30, 40, 50, 60… godina braka. One koji žele sudjelovati na tom slavlju, molimo da se do 6. studenog prijave u župni ured.    

PREDSTAVLJANJE KNJIGE FRANJE DŽAKULE

U ponedjeljak, 5. studenog u 18.30 u župnoj dvorani je predstavljanje knjige pjesama Franje Džakule, izabrane pjesme. Sudjeluju: Josip Užarević, Mirko Ćurić… Voditeljica: Vesna Kaselj.

SUSRET ZA RODITELJE

U utorak, 6. i u četvrtak 8. studenog u 19.30 sati bit će susret za roditelje prvog razreda srednje škole (prva godina priprave na svetu potvrdu).

IGRAONICA ZA DJECU

Dragi roditelji, u subotu 10. studenog od 9.30 do 11 sati u prostorijama naše župe organiziramo igraonicu za djecu predškolskog uzrasta. Pozivamo vas da dovedete vaše predškolce na druženje ispunjeno igrom, pjesmom i molitvom.

MJESEČNI SUSRET „MIR U BOGU“

U subotu, 10. studenoga u organizaciji DDP održava se mjesečni susret MIR U BOGU s temom: „Strpljenje – vrlina ne samo za čekaonicu“ za sve zainteresirane, napose za  osobe koje djeluju u zdravstvenim, socijalnim, odgojno obrazovnim i sličnim službama, za tzv. „profesionalne pomagače“, s ciljem obnavljanja ljudskih i kršćanskih vrednota.  Susret će se održati u dvorani „Florentini“, Frankopanska 5a, od 15 do 19 sati, a sadrži predavanje, radionice vjere, Euharistijsko klanjanje i prigodu za Ispovijed. Informacije: Dom duhovne pomoći, tel. 031/801-262; 098/98 76 082; www.sestre-sv-kriza.hr; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   

DJEVOJAČKI ZBOR MOZARTINE U KATEDRALI

U nedjelju, 11. studenog, glasoviti djevojački zbor Mozartine iz Zagreba  pjevat će na sv. misi u 18 sati u katedrali, te održati koncert nakon mise kao poklon stanovnicima grada Đakova. Dirigent: Iva Majcenić. Klavirska pratnja: Lorena Deidda. Ne propustite!

 

HODOČAŠĆE POVJERENJA NA ZEMLJI

Ured za pastoral mladih organizira odlazak na Hodočašće povjerenja na zemlji - molitveni susret za mlade dobre volje u Madridu. Tijekom programa koji traje od 25. prosinca 2018. do 5. siječnja 2019. predviđeno je posjetiti Marseille, Madrid, Avignon, Aix en Provence, Nicu i Trst. Prijave traju do 28. studenoga, a nakon online prijave potrebno je donijeti 500 kn akontacije na Taize molitvu srijedom u 20 sati u Rezidenciju Družbe Isusove na adresi A. Stepinca 27, Osijek.

 

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 5. studenog: u 19.00 Stado malo – molitveni susret za mladež.

Utorak, 6. studenog:           u 19.00 Dva srca; misijska skupina; u 20.00 biblijska i čitači.

Srijeda, 7. studenog:          u 18.45 molitva krunice iza crkve Svih Svetih.

Četvrtak, 8. studenog:        u 18.30 tjedno euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 9. studenog:            u 19.00 susret Djela Marijina; u 20.00 tjedni susret mladih.

Subota, 10. studenog:       u 19.00 Slavljenički tim Izrael u župnoj dvorani; u 19.00 Santo.

Nedjelja, 11. studenog:     u 10.30 susret ministranata; u 15. Milosrdni Isus.

 

HODOČAŠĆE U VUKOVAR

U nedjelju, 18. studenoga je Nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar. Polazak je u 7.30 ispred DVD-a. Cijena prijevoza je 50 kuna. Prijave primamo u župnom uredu.