KALENDAR

Utorak, 31. srpnja:                  Spomendan svetog Ignacija Lojolskog, prezbitera.

Srijeda, 1. kolovoza:               Spomendan svetog Alfonza Marije de Liguori, biskupa i naučitelja.

Četvrtak, 2. kolovoza:            Spomendan Gospe od Anđela - Porciunkula.

Subota, 4. kolovoza:              Spomendan svetog Ivana Marije Vianneya, prezbitera.

AKCIJA MISIJSKA VOZILA

Danas, 29. srpnja ćemo slaviti Nedjelju sv. Kristofora, da nas Bog, po zagovoru sv. Kristofora čuva u vožnji. Poslije svih svetih misa, za vas koji želite, bit će blagoslov vaših vozila koje ste ostavili ispred katedrale ili samostanske crkve, dobit ćete naljepnice sa sv. Kristoforom, a vaš dobrovoljni prilog u zahvalu za sretno prijeđene kilometre ide za akciju Misijska vozila.

HODOČAŠĆE MINISTRANATA U RIM

Danas, 29. srpnja u 23.15 ispred DVD-a polazi naših deset ministranata na hodočašće u Rim.

HODOČAŠĆA

U petak, 31. kolovoza hodočastimo Gospi od suza u Pleternicu. Cijena prijevoza je 30 kuna. U nedjelju 2. rujna hodočastimo u Ludbreg. Cijena prijevoza je 80 kuna. U subotu 15. rujna je Dekanatsko hodočašće u Aljmaš. Cijena prijevoza je 40 kuna. U subotu, 15. rujna hodočastimo u Ivanoivce (kod Valpova) na posvetu novoizgrađenog Šenštatskog svetišta. Cijena prijevoza je 40 kuna. Za hodočašća se možete prijaviti u župnom uredu.

SUSRET SUPRUŽNIKA

Djelo Marijino-Pokret Fokolara organizira u našoj župnoj dvorani 4. i 5. kolovoza susret za supružnike. Tema susreta: Njegovati „prvo dijete braka“ – supružnički odnos. Posebni gosti Michela i Piero Acler, talijanska obitelj s bogatim iskustvom u praćenju i savjetovanju brojnih parova u najrazličitijim izazovima.

PRVI PETAK I SUBOTA

Ovog tjedna je prvi petak, častimo Srce Isusovo. Na prvu subotu molimo za duhovna zvanja.

POTPUNI OPROST

U četvrtak, 2. kolovoza, može se zadobiti potpuni oprost zvani „Porciunkula“. Propisana djela za dobivanje ovog oprosta su slijedeća: pohod crkvi u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, dodavši ovome ispovijed i pričest, te molitvu na nakanu Sv. oca. Ovaj oprost može se dobiti samo jedanput. Pohod crkvi se može obaviti od podneva uoči određenoga dana pa sve do ponoći dotičnoga.

DUHOVNA OBNOVA NA TABORU

Od 16. do 19. kolovoza 2018. na Taboru se održava duhovna obnova za mlade (i odrasle)! Osigurali smo prijevoz autobusom, smještaj i hranu. Cijena prijevoza i smještaja u sobama je 600 kuna. Prijavite se što prije u župni ured. 

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za ovaj mjesec: za političare, one koji su na vlasti, nezaposlene i domovinu.