KALENDAR

Utorak, 3. srpnja:                Blagdan svetog Tome, apostola.

Četvrtak, 5. srpnja:             Blagdan sv. Ćirila i Metoda, Slavenski apostoli – suzaštitnici Europe. Zaštitnici Đakovačko-osječke crkvene pokrajine (metropolije).

Petak, 6. srpnja:                 Obljetnica smrti biskupa Ćirila Kosa. Prvi petak.

AKCIJA UDRUGE SV. VINKA

Danas, 1. srpnja nakon svetih misa će Udruga svetog Vinka imati humanitarnu akciju.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 2. srpnja upisujemo svete mise za listopad, studeni i prosinac 2018. godine.

LJETOVANJE U ZATONU

Kratki dogovor za roditelje ministranata i pjevača koji idu na ljetovanje (10.7.) u Zaton  bit će u ponedjeljak, 2. srpnja u 19 sati.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

U srijedu, 4. srpnja u 19.30 u župnoj dvorani  bit će predstavljanje knjige Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj: U prošlosti i sadašnjosti  - mons. Mile Bogovića, biskupa gospićko-senjskog u miru. Pozdravnu riječ imat će mons. Đuro Hranić, nadbiskup. Sudjeluju: mr. sc. Božidar Petrač, urednik, dr. sc. Ante Bežen, prireditelj knjige i mons. dr. sc. Mile Bogović, autor

PRVI PETAK I SUBOTA

Ovoga tjedna je prvi petak u mjesecu srpnju. Častimo Srce Isusovo uz večernju svetu misu u 18.30 u katedrali. Na prvu subotu molimo za duhovna zvanja.

DJEČJE LJETO

Dječje ljeto će se održavati od 15. do 22. srpnja na ljetnoj pozornici centra Amadea. Otvorenje Dječjeg ljeta bit će u nedjelju, 15. 07 u 20 sati na pozornici centra Amadea, a završetak će biti u nedjelju 22. 07. sa svetom misom u 9 sati u katedrali. Cijena tjednog programa je 20 kn. Prijavu za Dječje ljeto možete učiniti župnom uredu do 13.07. Tko baš ne stigne doći  u župni ured, neka se javi na mobitel s. Meri: (0917271401).

DUHOVNA OBNOVA NA TABORU

Od 16. do 19. kolovoza 2018. na Taboru se održava duhovna obnova za mlade (i odrasle)! Osigurali smo prijevoz autobusom, smještaj i hranu. Cijena prijevoza i smještaja u sobama je 600 kuna. Prijavite se što prije u župni ured. 

NEKI TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 2. srpnja:       u 19.00 Stado malo; u 20.00 Zajednica bračnih susreta.

Utorak, 3. srpnja:                u 19.00 misijska skupina; Dva srca.

Srijeda, 4. srpnja:               u 19.00 liturgijska priprava za mladence.

Petak, 6. srpnja:                  u 19.00 krsna kateheza – susret s roditeljima prije krštenja.

Subota, 7. srpnja:                u srpnju nema molitvenih susreta Slavljeničkog tima Izrael u Maloj crkvi.

3. NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI

U svojim srcima uvijek iznova otkrivamo i prepoznajemo posebno snažan poziv na ljubav prema obiteljima, jer smo iz njezina krila pozvani u život i došli na svijet. Obitelji treba vratiti samopouzda- nje i svijest o vlastitim bogatstvima i poslanju koje joj je Bog povjerio. Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji će se pod geslom „Obitelj – izvor života i radosti“ održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna 2018. g. Ponuđen je smještaj i noćenje u obiteljima. Prijavimo se!

KONCERT - ĐAKOVAČKI VEZOVI

52. Đakovački vezovi, kulturno – turistička manifestacija grada Đakova svečano će bit otvorena u petak, 6. srpnja u 21 sat ispred katedrale. U nedjelju, 8. srpnja nema sv. mise u 9 sati. Nakon povorke sudionika Đakovačkih vezova, svečano misno slavlje oko 10.30 sati predvodit će nadbiskup mons. Đuro Hranić.

GOSPA KARMELSKA

Nadbiskup Đuro Hranić predvodit će u ponedjeljak 16. srpnja svečano misno slavlje u 19 sati u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj o svetkovini Gospe Karmelske. Večernje hvale Božanskog časoslova su u 18 sati. Istoga dana misno slavlje u 11 sati predvodit će o. Smiljo Brnadić, karmelićanin, a pobožnost krunice je u 10.30. Trodnevna molitvena priprava za svetkovinu trajat će od 13. do 15. srpnja. U petak, 13. srpnja u 18 sati započet će molitva krunice i lauretanske litanije. Misno slavlje u 19 sati predvodit će prof. dr. sc. Ivica Raguž, dekan KBF-a u Đakovu. Drugoga dana, nakon molitvenog programa od 18 sati, misu u 19 sati predvodit će fra Martin Dretvić,, gvardijan u Vinkovcima. Trećega dana, 15. srpnja u 18 sati molit će se Večernje hvale Božanskog časoslova, a misu u 19 sati predvodit će p. Zdravko Knežević, D.I. superior u Osijeku. U danima trodnevnice bit će prigoda za ispovijed od 18 sati, a nakon svete mise mogućnost primanja Gospina škapulara.

ŽIVA KRUNICA

Nakana moliteljima žive krunice u srpnju - za obitelji: za obnovu ljubavi, vjernosti, mira, za velikodušno davanje novih života i rađanje začete djece, za obnovu obiteljske molitve.